Na žiro račun CKCG uplaćeno skoro 40.000 eura za pomoć Hrvatskoj

Iz CKCG kazali su da su u stalnom kontaktu sa Hrvatskim Crvenim križom i da prate i djelovanje Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK), koji zajednički koordiniraju i realizuju pružanje pomoći

9464 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na žiro račun Crvenog krsta Crne Gore (CKCG), koji je aktiviran povodom zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku, do sada je uplaćeno 39.328 eura, saopšteno je iz CKCG.

Iz CKCG kazali su da su veoma zadovoljni kako se odvija prikupljanje pomoći za stanovnike Hrvatske i zahvalili svima koji su do sada dali svoj doprinos.

"Ostale pozivamo da isto učine i podsjećamo da je broj žiro računa 520-5188-31, kod Hipotekarne banke. Pored uplate na žiro račun, donacije se mogu ostvariti i slanjem SMS-a na broj 15888 (cijena poruke je jedan EUR)“, naveli su iz CKCG.

Kako su saopštili, prikupljena sredstva biće proslijeđena Hrvatskom Crvenom križu, koji je od početka aktivan u pružanju prve pomoći, psiho-socijalne podrške i distribuciji interventne pomoći ugroženom stanovništvu, i konstantno prisutan na terenu.

Iz CKCG kazali su da su u stalnom kontaktu sa Hrvatskim Crvenim križom i da prate i djelovanje Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK), koji zajednički koordiniraju i realizuju pružanje pomoći.

"Naša organizacija je iz sopstvenih sredstava za pomoć stanovnicima Hrvatske pogođenim zemljotresom opredijelila tri hiljade eura“, rekli su iz CKCG.

Kako su naveli, uplata na žiro račun ili slanje SMS-a su najbolji načini da se pomogne u datoj situaciji, jer će novac biti najpotrebniji za dugoročno saniranje posljedica zemljotresa.

"Ukoliko bude potrebe za drugim vidovima pomoći, naša organizacija je spremna da odgovori, u skladu sa svojim kapacitetima“, poručili su iz CKCG.

Oni su dodali da će javnost redovno informisati o načinima njihovog pružanja podrške i mogućnostima za njihovo uključivanje.

Bonus video: