Šćekić: Praznik Hristovog rođenja da nas osnaži u zajedništvu

Badnje veče u Beranama obilježeno loženjem badnjaka ispred manastira i vatrometom

6158 pregleda 7 komentar(a)
Prisustvovao nalaganju badnjaka: Šćekić (drugi s desna), Foto: Opština Berane
Prisustvovao nalaganju badnjaka: Šćekić (drugi s desna), Foto: Opština Berane

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić čestitao je Božić episkopu budimljansko–nikšićkom i administratoru Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikiju, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima.

"Neka nam najradosniji hrišćanski praznik svima donese mir, dobro zdravlje i radost. Neka podstakne na razumijevanje među ljudima i da nam snagu da se izborimo sa svim izazovima. U pravednoj borbi za očuvanje svetinja i prava na svoj identitet, skupa sa našim Vladikom i sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve na dostojanstvenim litijama tokom prošle godine pokazivali smo da znamo od koga smo i kome pripadamo. Srpska pravoslavna crkva kao naša duhovna vertikala i Crna Gora kao naša država. Neka nas praznik Hristovog rođenja osnaži u zajedništvu i učvrsti našu nadu i vjeru u trajne ljudske vrijednosti – uzajamno uvažavanje, poštovanje, praštanje i razumijevanje različitosti. Sa željom da Božić donese uspjeh i napredak, a svaki dom ispuni toplinom, radošću i slogom, pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!“, navodi se u božićnoj čestitki predsjednika Opštine Berane.

Loženjem badnjaka i vatrometom obilježeno Badnje veče u Beranama

Badnje veče je u Beranama obilježeno loženjem badnjaka ispred manastira Đurđevi Stupovi.

Loženju badnjaka su, kako je saopšteno iz Opštine, prisustvovali i predstavnici lokalne vlasti, predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić i načelnik Službe zaštite i spasavanja Tihomir Bogavac.

vatromet Berane
foto: Opština Berane

Nakon loženja badnjaka u porti manastira priređen je vatromet.

Bonus video: