Podgorički taksisti moraju imati na kolima nove tablice

Uvođenje TX tablica predstavnici taksista su ranije ocijenili kao jedan od načina zavođenja reda u toj oblasti, pogotovo u suzbijanju nelegalne i nelojalne konkurencije
92 pregleda 0 komentar(a)
Taxi, Foto: Arhiva Vijesti
Taxi, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.12.2017. 15:41h

Iz Komunalne policije su upozorili taksiste, koji imaju licencu za obavljanje tog posla, da moraju da imaju posebne oznake PG-TX sa brojem.

Kako su objasnili, saglasno odredbama člana 13 Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o auto-taksi prevozu, 23. decembra je istekao rok za usklađivanje obavljanje djelatnosti taksi prevoza sa odredbama Odluke o auto-taksi prevozu.

“U skladu sa tim, a u cilju efikasnog i zakonitog postupanja, neophodno je da taksi prevoznici koji imaju licencu za obavljanje auto-taksi prevoza usklade svoje poslovanje sa odredbama odluke, sa posebnim osvrtom na pribavljanje posebnih registarski oznaka PG-TX sa brojem”, navode iz Komunalne policije.

Istakli su da će u suprotnom komunalni policajci sankcionisati sve taksi prevoznike, koji ne budu postupali u skladu sa pozitivnim propisima, odnosno imali TX tablice.

Uvođenje TX tablica predstavnici taksista su ranije ocijenili kao jedan od načina zavođenja reda u toj oblasti, pogotovo u suzbijanju nelegalne i nelojalne konkurencije.

Za izdavanje TX tablica nadležno je Ministarstvo unutrašnji poslova.

Bonus video: