Apel za pomoć Novljaninu Milanu Završniku

"Milan prima mizernu penziju u iznosu od 80 eura, koja je nedovoljna za smještaj u staračkom domu"
115 pregleda 0 komentar(a)
Milan Završnik, Foto: Slavica Kosić
Milan Završnik, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.12.2017. 15:14h

Novljanin Milan Završnik koga njegovi sugrađani poznaju kao Popaja i koji je dugo radio u peškariji (ribarnici) na gradskoj pijaci, teško je obilio od karcinoma.

“Živi sam u nehumanim uslovima, nedostojnim čovjeka u neuslovnoj baraci u Nemiloj, preko puta pekare "Šušić“, u užasnim uslovima koje je teško opisati riječima. Teško je obolio, a njegovi najbliži su digli ruke od njega, iako je kćerki prepisao kuću u Meljinama, pa su brigu o njemu preuzele komšije. Milan prima mizernu penziju u iznosu od 80 eura, koja je nedovoljna za smještaj u staračkom domu”, navedeno je u apelu koji je uputila poznata humanitarka i volonterka Zorica Drakulić Vidaković.

Ona se obratila i nadležnima u Opštini Herceg Novi, u nadi da će u saradnji sa nadležnim institucijama naći rješenje za njegov smještaj. “Kao prelazno rješenje poslužila bi i dobro očuvana kamp – kućica ili kamp – prikolica, ali i pomoć u hrani, obući, odjeći i drugim potrepštinama, kaže Zorica.

Svi koji na bilo koji način mogu i žele da pomognu Milanu, mogu se obratiti Zorici Drakulić Vidaković, a broj telefona je 067 317 333.

Bonus video: