UP o snimku iz manastira Stanjevići: Preduzimamo radnje u cilju utvrđivanja eventualne prekršajne odgovornosti

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević, koji je i predsjednik Crkvene opštine Budva, juče je u manastiru Stanjevići povodom Božića pucao iz topa

14945 pregleda 46 reakcija 47 komentar(a)
Carević juče je u manastiru Stanjevići, Foto: Screenshot
Carević juče je u manastiru Stanjevići, Foto: Screenshot

Budvanska policija preduzela je aktivnosti iz svoje nadležnosti povodom snimka koju se pojavio na društvenim mrežama na kojem se nalazi predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević koji puca iz topa.

"Pripadnici policije su obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji se izjasnio da se u radnjama lica ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Službenici Centra bezbjednosti Budva preduzimaju dalje radnje u cilju utvrđivanja eventualne prekršajne odgovornosti bilo kog lica u vezi navedenog događaja, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena", saopšteno je iz Uprave policije.

Carević, koji je i predsjednik Crkvene opštine Budva, juče je u manastiru Stanjevići povodom Božića pucao iz topa.

Na snimku koji je dostavljen "Vijestima", sveštenik je kazao da je to sedmovjekovna tradicija manastira, te da Carević ima čast da on prvi ispali iz topa, a nakon njega je to učinio i Đorđije Vujović (bivši Carevićev savjetnik), kao i iguman manastira Jefrem.

Povezani članci

08. Januar 2021.

VIDEO Carević povodom Božića pucao iz topa

"Vijestima" je iz manastira Stanjevići rečeno da se simbolično ispaljuju petarde, a ne plotuni.

Bonus video: