Uključite se i vi: Humanitarna akcija za djecu pogođenu zemljotresom u Hrvatskoj

Upakovane poklone sa imenom pošiljaoca možete ostavljati na portirnici Vijesti, od ponedjeljka 11.januara do četvrtka 14.januara

162022 pregleda 450 reakcija 45 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.01.2021. 12:12h

Pozivamo sve građanke i građane Crne Gore da se pridruže humanitarnoj akciji prikupljanja knjiga, pribora za crtanje i slikanje, društvenih igara i svih ostalih "zanimacija" za koje smatrate da mogu makar malo animirati djecu čiji domovi su uništeni potresima u Hrvatskoj.

Upakovane poklone sa imenom pošiljaoca možete ostavljati na portirnici Vijesti, Trg nezavisnosti b.b. od ponedjeljka 11.januara do četvrtka 14.januara. Već u petak kreću naši maleni darovi mališanima u Hrvatskoj.

Akciju je pokrenula Biljana Popadić Otašević uz pomoć kruga humanih žena koje su joj pomagale i u prethodnim akcijama prikupljanja pomoći djeci u Crnoj Gori.

Ovoj humanoj misiji se pridružuju i televizija, novina i portal Vijesti koji su sav prihod od prodatog tiraža novogodišnjeg trobroja opredijelili za pomoć postradalim krajevima Hrvatske i animirali privrednike i javne ustanove da se pridruže akciji.

Elena Cvijović, Tina Pavlović i Teodora Cvijović
Elena Cvijović, Tina Pavlović i Teodora Cvijovićfoto: Privatna arhiva

Paketiće je moguće ostaviti i u dopisništvu Vijesti u Nikšiću, u periodu od 9 do 15 časova u Ulica Jola Pilteća, zgrada Miljanića na prvom spratu. (Kontakt telefon: 067 692 721).

Poklon od Nikše i Petra Lasice
Poklon od Nikše i Petra Lasicefoto: Privatna arhiva

Pomoć je donirala i Tea Gorjanc Prelević, izvršna direktorica Akcije za Ljudska prava (HRA).

Članovi školice pjevanja "D-mol" i njihov mentor crnogorski muzičar, Danijel Alibabić, pridružili su se humanitarnoj akciji za djecu pogođenu zemljotresom u Hrvatskoj.

Akciji su se pridružio i podgorički kreativni centar "Petar Pan".

Redakciju "Vijesti" posjetili su i učenici OŠ "Oktoih", kao i članovi NVO Aktivna zona i izviđačkog kluba "Eho".

Pokloni su stigli i u predstavništvo "Vijesti" u Nikšiću.

Vješto birane poklone, iskrene riječi podrške i najljepše želje, mališani su brižljivo pripremali i pakovali.

Ovim gestom, kažu, žele da ponovo izmame osmijehe na licima najmlađih iz Hrvatske, zato pozivaju sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos.

Bonus video: