Nemanja Radonjić najbolji student MTF-a

"Ova nagrada za mene predstavlja priznanje da se veliki trud i rad uvijek isplate i na samom kraju vrednuju, kao i jedan veliki podstrek da u budućnosti nastavim sa još boljim rezultatima", kazao je Radonjić

6496 pregleda 13 komentar(a)
Radonjić, Foto: UCG
Radonjić, Foto: UCG

Student Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na studijskom smjeru Zaštita životne sredine, Nemanja Radonjić (9.48) jedan je od 18 nagrađenih studenata koji su postigli najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2020/21. godinu.

"Velika je čast biti među najboljim studentima za ovu studijsku godinu, ova nagrada za mene predstavlja priznanje da se veliki trud i rad uvijek isplate i na samom kraju vrednuju, kao i jedan veliki podstrek da u budućnosti nastavim sa još boljim rezultatima", kazao je on.

Radonjić je kazao da iza svakog uspjeha stoje velika odricanja i ogroman trud, ali da uz dobru organizaciju vremena i aktivnosti ništa ne predstavlja problem.

"Kada je riječ o aktivnostima na fakultetu nastava, u toku osnovnih studija, koncipirana je na sticanju teorijskih osnova, koje se primjenjuju na laboratorijskim i računskim vježbama. Tu je i izrada seminarskih radova koji se usko povezani sa oblašću životne sredine", kazao je najbolji student MTF-a.

Radonjić je naveo da njega i kolege u predstojećem periodu očekuje praksa, u VI semestru, gdje će imati priliku da izaberu kompanije u domenu svoje struke, primijene naučene stvari i steknu nova iskustva koja će im biti od koristi u budućnosti.

"Sledeći korak mog školovanja je upis na dvogodišnje master studije. Posle toga bih volio da nastavim usavršavanje negdje u inostranstvu", dodao je on.

Studentima koji planiraju u budućnosti da upišu MTF poručio je da je taj fakultet pravo mjesto za njih. ukoliko ih zanimaju prirodne nauke kao što su hemija i biologija.

"Uz to laboratorijske vježbe omogućavaju da se gradivo savlada na lakši način, a doplomiranje na ovom fakultetu će vam pružiti brojne mogućnosti za zaposlenje", zaključio je Radonjić.

Bonus video: