Triatlonci trče za pomoć pogođenima u zemljotresima u Hrvatskoj

Sav prikupljeni novac biće uplaćen direktno na račun Triatlon Kluba Petrinja čiji su pojedini triatlonci ostali su bez doma i krova nad glavom

6039 pregleda 195 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Triatlon Klub Herceg Novi
Foto: Triatlon Klub Herceg Novi

Triatlon klub Herceg Novi odlučio je da naredno, 10. kolo Novske Lige Trčanja, bude humanitarnog karaktera.

Kako su saopštili, podstaknuti idejom kolega iz Hrvatske koji su pokrenuli slične akcije, 10. kolo biće posvećeno svima onima koji su nastradali ili pretrpjeli veliku materijalnu štetu u zemljotresu na području Petrinje, Gline i Siska.

"Umjesto dosadašnjih 5 kilometara, ovoga puta će se trčati simboličnih 5,3 kilometra (PET-TRI-nja) na potezu od platoa Titove Vile u Igalu, šetalištem do gradske luke Škver sa okretom oko stare željezničke stanice i nazad. Kao i u prethodnom periodu, učešće u Novskoj Ligi Trčanja je besplatno i otvoreno za sve, a ne sumnjamo da će se naši prijatelji trkači, kao i svi zainteresovani rekreativci, odazvati ovom pozivu za prikupljanje donacija koje će se moći priložiti nakon preuzimanja startnog broja", navodi se u saopštenju.

Triatlon Klub Herceg Novi
foto: Triatlon Klub Herceg Novi

Pozvali su učesnike, da u skladu sa mogućnostima uplate donaciju, a sav prikupljeni novac biće uplaćen direktno na račun Triatlon Kluba Petrinja čiji su pojedini triatlonci ostali su bez doma i krova nad glavom.

10. kolo Novske Lige Trčana zakazano je za četvrtak 14. januara u 18 časova na platou Titove vile u Igalu a registracija se obavlja online putem web stranice.

Poštujući preporuke nadležnih, držanje distance i nošenje zaštitne maske prije i nakon trke je obavezno za sve prisutne, kao i korišćenje dezinfekcionih sredstava za ruke koje će kao i maske biti obezbjeđene za sve takmičare koji dođu bez njih.