Očišćene sve plaže u Herceg Novom

“Ovo je nova praksa Službe i postaće redovna u narednom periodu, kako bi plaže bile čiste tokom cijele godine, a ne samo u kupališnoj sezoni”, objašnjava načelnica Službe Marija Andrić
74 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2017. 08:09h

Službenici komunalne policije i inspeksijskog nadzora protekle nedelje obišli su 56 plaža na teritoriji opštine Herceg Novi, izdali naloge za uređenje, nako čega su one uređene, saopšteno je iz lokalne uprave.

“Ovo je nova praksa Službe i postaće redovna u narednom periodu, kako bi plaže bile čiste tokom cijele godine, a ne samo u kupališnoj sezoni”, objašnjava načelnica Službe Marija Andrić.

“Od 56 kontrolisanih kupališta 36 je bilo uredno, četiri su uređena tokom obavljanja inspekcijskog nadzora, odnosno zakupci su otklonili nepravilnosti u momentu kontrole, a pet u zakupcima datom roku. Na još 11 plaža uređenje je u toku, od čega šest čiste zakupci, a pet je onih koje nisu u zakupu pa će ih održavati radnici preduzeća „Čistoća“”, informišu iz lokalne uprave.

Andrić ističe da represivnih mjera do sada nije bilo, jer su svi zakupci postupili u skladu sa svojim obavezama i prepoznali namjeru opštinskih službi da naša obala bude čista i u zimskom periodu. U slučaju da se zakupci ne budu pridržavali naloga za uređenje i održavanje kupališta, Služba će biti primorana da izriče novčane kazne i upozna Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ko su neodgovorni zakupci, a koji će na osnovu toga biti diskvalifikovani prilikom ponovnog poziva za zakup kupališta.

Ugovorima o korišćenju morskog dobra koje zakupci plaža potpisuju jasno je definisana njihova obaveza da u periodu vansezone obezbijede redovno i uredno održavanje plaža i akva prostora, što podrazumijeva uklanjanje i odvoz otpada koji more izbaci.

Galerija

Bonus video: