Vučković: Nagrade od kolega i bliskih saradnika imaju posebno značenje

"Naučni odbor konferencije dodijelio je istraživanju čiji sam vodeći autor nagradu za najbolji rad. Ta mi je nagrada donijela naročito zadovoljstvo, jer je došla od strane naučnika koji se već dugo i studiozno bave akademskim integritetom"

3608 pregleda 0 komentar(a)
Vučković i Nikolić, Foto: UCG
Vučković i Nikolić, Foto: UCG

Kad se nagrade dodjeljuju od strane kolega i bliskih saradnika, tada one svakako imaju posebno značenje, kazala je prof. dr Dijana Vučković koja je ove godine primila Priznanje Univerziteta Crne Gore (UCG) za posebne doprinose u razvoju naučnoistraživačkog, stručnog i umjetničkog rada i međunarodnom pozicioniranju UCG.

Iz UCG je saopšteno da je Vučković priznanje dobila na predlog Vijeća Filozofskog fakulteta upućenog rektoru Univerziteta Danilu Nikoliću.

"Profesorica Vučković, vanredni profesor i prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta UCG-a iskazala je visok stepen angažovanja u radu svog Fakulteta. Autor je tri rada koji se nalaze u časopisima SSCI/A&HCI i Scopus i poglavlja u knjizi izdatoj od strane međunarodnog izdavača. Učestvovala je u četiri međunarodna projekta tokom 2020. godine, kao i u jednom nacionalnom naučnom projektu", ističe se u saopštenju.

Iz UCG su dodali da je govoreći o uspjesima postignutim u ovoj godini, Vučković posebno izdvojila konferenciju o akademskom integritetu, koju je organizovala Evropska mreža za akademski integritet u saradnji sa nekoliko univerziteta, krajem aprila 2020. godine, u Dubaiju.

"Naučni odbor konferencije dodijelio je istraživanju čiji sam vodeći autor nagradu za najbolji rad. Ta mi je nagrada donijela naročito zadovoljstvo, jer je došla od strane naučnika koji se već dugo i studiozno bave akademskim integritetom. Metodologija koja je primjenjena u radu prepoznata je kao originalna, interesantna i primjenljiva i na druge teme i oblasti istraživanja", kazala je Vučković.

U saopštenju piše da ona trenutno radi na realizaciji nacionalnog naučnoistraživačkog projekta Jačanje akademskog integriteta.

"Novi projekat, čiji je koordinator, pozitivno je ocijenjen na ovogodišnjem konkursu Ministarstva nauke. Samostalno ili sa kolegama, radi na još nekoliko empirijskih istraživanja", poručili su iz UCG.

U saopštenju piše i da Vučković uglavnom planira da i dalje intenzivno radi uz očekivanje da će rezultati biti naučno interesantni i praktično primjenljivi.

"Drago mi je da oni koji dobro poznaju naš rad i koji su detaljno upoznati sa mjesecima i godinama koje ulažemo u istraživanja, u projekte i druge aktivnosti – prepoznaju kvalitet toga rada i uočavaju trud koji ulažemo. U tom smislu, ova nagrada za mene ima posebnu vrijednost. Veliko mi je zadovoljstvo što su me kolege predložile i izabrale. Ovaj vid nagrađivanja prepoznajem kao način motivisanja koji UCG ulaže u zaposlene nastavnike i saradnike", kazala je Vučković.

Bonus video: