"finansijski problemi"

Šest radio stanica sa sjevera gase program na 12 sati: Vladu zovemo u pomoć

"Vladu pozivamo da bi pozvala Radio-difuzni centar, najodgovorniju instituciju za stanje u kome smo se našli"

15674 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pritisnute finansijskim problemima, šest lokalnih radio stanica sa Sjevera Crne Gore, Radio Jupok, Radio Petnjica, Radio Mojkovac, Adriatik radio, Plus radio i Laki radio, prinuđene su da danas u pet do 12 časova ugase program na 12 sati, s ciljem alarmiranja javnosti, saopšteno je danas iz tih radio stanica.

"Dvanaestočasovna tišina sa naših frekvencija treba da bude glas poziva UPOMOĆ! A u pomoć pozivamo Vladu koja u uslovima pandemije treba da ima sluha za teškoće sa kojima se srećemo da bi održali program od posebnog značaja za lokalne zajednice na sjeveru Crne Gore. A Vladu pozivamo da bi pozvala Radio-difuzni centar, najodgovorniju instituciju za stanje u kome smo se našli", navodi se u saopštenju koje potpisuje Seada Sadiković, predstavnica radio emitera sa Sjevera Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da umjesto da Radio-difuzni centar olakša poslovanje radio-emiterima, oni baš uoči korona krize neopravdano povećavaju cijene svojih usluga.

"Infrastrukturu koju su na upravljanje dobili od države oni koriste kao mehanizam za ekstra profit. Trenutno imaju čak dva miliona neraspoređene dobiti. Ono što mi tražimo je da cijene usluga vrate na pređašnji nivo, tražimo pomoć kako bi u ovim teškim vremenima opstali. Ova pomoć bi bila u korist građana na sjeveru, u korist zaposlenih i vlasnika ovih medija, pa i u korist iste Agencije koja bi imala koliko-toliko zdrave i neophodne radio stanice koje bi o običnim i životnim temama iz lokalnih zajedica informisali ljude", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas