Nina Perišić, najbolja studentkinja Pravnog fakulteta: Najveće priznanje koje se može doživjeti

"Iako je činjenica da je neophodno uložiti veliki trud da bi se postigli najbolji rezultati, moj stav je da ako ste odabrali pravi fakultet sprem svojih afiniteta i mogućnosti, sigurno nećete biti u situaciji da morate da se odričete bilo čega, te da je svakako od količine vremena provedenog sa knjigom bitniji kvalitet samog metoda učenja"

14339 pregleda 23 reakcija 15 komentar(a)
Perišić, Foto: UCG
Perišić, Foto: UCG

Studentkinja Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) na studijskom smjeru Pravne nauke, Nina Perišić (prosjek 9.86), najbolja je studentkinja ovog fakulteta a tim povodom uručena joj je nagrada za najveći uspjeh tokom studija, za studijsku 2020/21. godinu, saopšteno je danas iz UCG.

Nina kaže da i pored svih ostalih nagrada koje je do sada dobila, ova za nju ima najveći značaj. "Biti proglašen najboljim studentom na svom fakultetu predstavlja svakako najveće priznanje koje se može doživjeti u toku studiranja", rekla je ona.

Danilo Nikolić, Nina Perišić
foto: UCG

Perišić je dodala da na putu do ostvarenog cilja nije bilo previše odricanja.

"Iako je činjenica da je neophodno uložiti veliki trud da bi se postigli najbolji rezultati, moj stav je da ako ste odabrali pravi fakultet sprem svojih afiniteta i mogućnosti, sigurno nećete biti u situaciji da morate da se odričete bilo čega, te da je svakako od količine vremena provedenog sa knjigom bitniji kvalitet samog metoda učenja", kazala je studentkinja.

U narednom periodu, kako navodi, voljela bi da se posveti oblastima kojima planira da se bavim u budućnosti.

"To je, prije svega, međunarodno pravo sa naglaskom na oblast ljudskih prava. Ove godine tim Pravnog fakulteta UCG nije bio u prilici da učestvuje u European Human Rights Moot Court Competition, ali svakako se nadam da ćemo naredne godine učestvovati i steći i ovo značajno iskustvo", rekla je Perišić.

Kada je riječ o planovima za budućnost, Nina planira da nakon završetka osnovnih studija upiše master studije, a da li će to biti na Univerzitetu Crne Gore ili na nekom od pravnih fakulteta u regionu ili Evropi, još uvijek nije odlučila.

Kada je riječ o praktičnom radu kaže da su se iskustva iz oblasti društvenih nauka siticala kroz brojne seminare, konferencije, te učestvovanje u projektima nevladinih organizacija, a stava je da na njenom Fakultetu, u budućnosti, treba posvetiti veću pažnju praksi.

Budućim kolegama, studentima Pravnog fakulteta UCG poručuje da će napraviti odličan odabir ako se odluče za studije pravnih nauka, jer se, kako navodi, na njima stiču znanja iz raznih oblasti i svi se mogu pronaći u nekoj od njih, što prati i prilično široke mogućnosti za zaposlenje.

"Ono u šta sam se na ličnom primjeru uvjerila i što želim posebno da naglasim jeste da ne treba ni najmanje da sumnjaju u to da će se svaki njihov trud isplatiti i njihov uspjeh biti vrednovan time što im se otvaraju brojne mogućnosti za dobijanje nagrada, stipendija, učestvovanja u međunarodnim studentskim razmjenama i slično. Takođe, voljela bih da već na početku budu svjesni da studije prava ne podrazumijevaju samo memorisanje bezbrojnih zakonskih odredbi, već njihovu suštinu čini i dobro razumijevanje svih društvenih procesa i načina na koje možemo upravo kroz adekvatnu pravnu regulativu promijeniti na bolje društvo u kom živimo", zaključila je Perišić.

Bonus video: