ublažene mjere

Dozvoljen međugradski prevoz vikendom i ulazak u Crnu Goru bez testiranja, bez muzike uživo u lokalima

Ministarka zdravlja JElena Borovinić Bojović zahvalila građanima koji su u vrijeme praznika poštovali mjere

183325 pregleda 3106 reakcija 292 komentar(a)
Jelena Borovinić Bojović, Foto: Savo Prelević
Jelena Borovinić Bojović, Foto: Savo Prelević

Predstavnici Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje prezentovaće danas, na konferenciji za novinare u 15 časova, mjere za suzbijanje širenja koronavirusa.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da je dozvoljen međugradski saobraćaj vikendom i ulazak u Crnu Goru bez obaveze testiranja na koronavirus.

Ona je saopštila da je zabranjena proslava nove godine po julijanskon kalendaru na otvorenom i zatvorenom. Ministarka zdravlja pojasnila je da će ugostiteljski objekti raditi 13. januara, ali da je svaka proslava na otvorenom i zatvorenom zabranjena.

Rad ugostiteljskih objekata, dodala je, i dalje je od 7 do 20 časova, ali je zabranjeno izvođenja muzike uživo.

Ona se zahvalila građanima koji su u vrijeme praznika ispoštovali mjere.

"I na taj način dali nemjerljiv doprinos u borbi protiv ove opasne bolesti. Zahvaljujući građanima i poštovanju mjera situacija je bolja prije početka novogodišnjih praznika", rekla je Borovinić Bojović.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da epidemiološka kriva ima stabilan karakter".

Igor Galić
foto: Printscreen

"Iako su bili veliki epidemiološki rizici u vrijeme novogodišnjih praznika. Ukupan broj oboljelih je 52.431, trenutno 9.492, hospitalizovanih 356, a oporavljenih 42.214", rekao je Galić.

Članica Komisije za zaštitu stanovništava od koronavirusa Milena Cojić pozvala je građane da ukoliko imaju kovid simptome da se javljaju isključivo u kovid ambulante.

Kazala je da su svi svjedoci koliko su ljekari bili uz pacijente od prvog trena.

Milena Cojić
Milena Cojićfoto: Savo Prelević

"Poručujem građanima da su u sigurnim rukama i nema potrebe da paniče. Molimo vas da ukoliko imate administrativne poslove koje treba da završite kod ljekara, ako je moguće odložite ih dok infekcija ne bude pod kontrolom", kazala je Cojić.

Preporučujemo za Vas