Đaci kreću onlajn nastavu od 18. januara, nakon sedam dana većina u školskim klupama?

Iz resora na čijem je čelu Vesna Bratić ranije su direktorima škola uputili anketu koja bi trebalo da pomogne u organizovanju nastave u drugom polugodištu

33092 pregleda 381 reakcija 27 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prvu sedmicu drugog polugodišta sva djeca nastavu će pohađati onlajn, a nakon toga najveći broj njih biće vraćen u školske klupe.

To je juče kazala ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Povezani članci

11. Januar 2021.

Prva sedmica škole onlajn

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta “Vijestima” juče nisu odgovorili na pitanja u vezi sa planom za početak drugog polugodišta.

Drugo polugodište počinje za nedjelju dana, 18. januara.

“Naš cilj je da djeca krenu u školu i da svedemo onlajn nastavu na najmanji ili zanemarljiv procenat u odnosu na aktivno učešće djece u školama”, kazala je juče Borovinić Bojović.

Iz resora na čijem je čelu Vesna Bratić ranije su direktorima škola uputili anketu koja bi trebalo da pomogne u organizovanju nastave u drugom polugodištu.

U anketi su, pored ostalog, direktorima ponuđena dva odgovora - da svi učenici pohađaju nastavu u školi, do četiri časa, sa časovima do 30 minuta, sa najviše 17 učenika u grupi, ili da pojedini razredi pohađaju nastavu u školi po tom modelu - do četiri časa, sa časovima do 30 minuta, sa najviše 17 učenika u grupi, a da se ostali razredi mijenjaju sedmično i da jedne nedjelje idu u školu, a druge da nastavu pohađaju onlajn.

Iz resora Bratić nisu odgovorili na osnovu čega je kreiran upit za anketu, kao ni da li će, za slučaj da se dio nastave organizuje putem interneta, materijali koji su ranije snimljeni za potrebe platforme Uči doma, biti emitovani na nekom od TV programa.

Nisu odgovorili i da li su snimljeni svi sadržaji za sve razrede i sve nastavne cjeline, kao ni da li je neophodno organizivati dodatna snimanja i ako da, na koji način će i kada snimanja biti organizovana.

U anketi su postavljena i pitanja u vezi sa procjenom povećanja materijalnih troškova za grijanje u odnosu na februar 2020, te da li postoje neki mogući drugi troškovi...

Bonus video: