Stravičan odron u Ulcinju, Bogojević: Mislio sam da ću tu ostati

"U početku nijesmo znali da li je klizište zatrpalo neki auto, bilo je jezivo... Javio sam direktoru direktorata, čekamo specijalnu ekipu, jer sami ne smijemo da počnemo da čistimo. Vidite i sami, brdo još visi i bojimo se novog odrona”, kazao je Mehmeti Vijestima...

32777 pregleda 88 reakcija 9 komentar(a)
“Bilo je jezivo”: Odron zatrpao vozila, Foto: Samir Adrović
“Bilo je jezivo”: Odron zatrpao vozila, Foto: Samir Adrović

Vidjela sam veliku banderu sa lijeve strane, kako kao u nekom usporenom snimku, nošena nekom nevidljivom silom, pada na ulicu ispred mog auta. Čula se potmula tutnjava, ukočila sam i okrenula volan udesno... Sljedeće čega se sjećam bile su ogromne količine zemlje svuda oko mene, stijenje i kamenje, haos u kome nemam kontrolu nad autom ni nad sopstvenim životom.

Tako je Nadica Dimitrijević doživjela bliski susret sa odronom u naselju Pinješ juče oko 10.30 časova, kada se dio brda sručio na novi put koji vodi kroz naselje i zatrpao obje kolovozne trake.

Automobil “fijat” ulcinjskih oznaka havarisan je, a Dimitrijević je nakon pregleda u ulcinjskom Domu zdravlja na dalja ispitivanja upućena u barsku bolnicu. U stravičnom odronu samo sticajem okolnosti nije bilo žrtava.

Tri osobe koje su se u tom trenutku u dva automobila u pokretu nalazile na putu sekunde su dijelile od tragedije.

Načelnik službe zaštite i spasavanja Saubih Mehmeti kazao je da su mu vozači oba automobila rekli da nikog drugog nije bilo na putu osim njih.

“U početku nijesmo znali da li je klizište zatrpalo neki auto, bilo je jezivo... Javio sam direktoru direktorata, čekamo specijalnu ekipu, jer sami ne smijemo da počnemo da čistimo. Vidite i sami, brdo još visi i bojimo se novog odrona”, kazao je Mehmeti Vijestima.

Osim Dimitrijević, svjedoci stravičnog odrona bili su i Gojko Bogojević iz Ulcinja i Aleksandra Božović iz Bara, koji su čudom izvukli žive glave.

“Sitroen” barskih oznaka, kojim je upravljala Božović, potpuno je zatrpan i uništen.

“Sitroen” potpuno je zatrpan i uništen u odronu
“Sitroen” potpuno je zatrpan i uništen u odronufoto: Privatna arhiva

“Ja sam izašla iz auta ali trebalo mi je dosta vremena da izvučem Gojka sa mjesta suvozača. Još sam u šoku“, kazala je Vijestima Božović.

Zajedno sa Bogojevićem čekala je preglede u barskoj bolnici.

“Mislio sam da ću tu ostati. Taj užas, ne može se opisati”, kazao je Bogojević. Saobraćaj novim putem kroz Pinješ juče je bio u prekidu.

Bonus video: