ZASTAVA ISTAKNUTA I NA ZGRADI OPŠTINE

Prvi put u Tivtu obilježen Dan Hrvata Crne Gore – 13. januar

"Boka vjekovima unazad živi toleranciju i suživot. O tome su svjedočili i sakralni objekti sa dva oltara u istoriji Boke...", rekao je Komnenović

4199 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i predsjednik Skupštine Opštine Tivat dr Andrija Petković čestitali su nacionalni praznik svim građanima hrvatske nacionalnosti u Crnoj Gori - 13. januar, Karike, dan kada su relikvije Svetog Tripuna prenešene iz Carigrada u Kotor.

Ovim povodom je u kabinetu predsjednika Opštine upriličen susret čelnika Opštine Tivat sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore (HNV CG) i čelnicima Hrvatske građanske inicijative (HGI) Zvonimirom Dekovićem, Adrijanom Vuksanovićem i Ilijom Janovićem.

Prijemu je prisustvovala i sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Borka Mršulja.

"Boka vjekovima unazad živi toleranciju i suživot. O tome su svjedočili i sakralni objekti sa dva oltara u istoriji Boke. Multikulturalnost, multikonfesionalnost i multietničnost u samoj su srži našeg društva i samo međusobno poštovanje i uvažavanje mogu biti garant njegovog daljeg razvoja", naglasio je Komnenović, koji je kako saopštavaju iz Opštine Tivat, tom prilikom čestitao nacionalni praznik svim Hrvatima Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat Andrija Petković podsjetio je da je HNV CG prepoznato po brojnim projektima iz oblasti kulture, te da je nesumnjiv i njihov doprinos u očuvanju identiteta Hrvata Boke. Petković je nacionalnoj zajednici Hrvata Crne Gore čestitao praznik i izrazio nadu u dalji razvoj grada, zasnovan na pravednom i poštenom odnosu prema gradu i interesima svih građana Tivta.

Dan Hrvata Tivata
foto: Opština Tivat

U ime HNV-a, Zvonimir Deković se zahvalio na prijemu čelnicima grada Tivta i na poštovanju koje im je ukazano.

"Borimo se za iste vrijednosti sa različitih pozicija, i naš je zajednički posao rast naše zajednice. Međusobno uvažavanje i poštovanje polazna su osnova za dalji napredak", istakao je Deković.

Iz HNV su istakli kako današnji dan ima veliki značaj za sve Hrvate Boke i Crne Gore.

Na zgradi Opštine Tivat, u čast nacionalnog praznika Hrvata u Crnoj Gori, istaknuta je zastava hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, odnosno zastava Republike Hrvatske, shodno Zakonu o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola.

Preporučujemo za Vas