za beransku bolnicu najavljena neophodna oprema

Borovinić Bojović obišla COVID pacijente u OB Berane i DZ Rožaje: Ne povećava se broj pacijenata na bolničkom liječenju

"Moram da pohvalim srednji medicinski kadar, kao i svoje kolege koji su od prvog dana epidemije bukvalno na prvoj liniji odbrane, ali i da naglasim da su pacijenti u neposrednom razgovoru sa mnom izrazili veliku zahvalnost, kako srednjem medicinskom kadru, tako i svim mojim kolegama koji su tamo 24 sata dnevno"

8091 pregleda 17 komentar(a)
Borovinić Bojović tokom obilaska pacijenata u beranskoj bolnici, Foto: Gov.me
Borovinić Bojović tokom obilaska pacijenata u beranskoj bolnici, Foto: Gov.me

Iako svakodnevno pregledaju veliki broj pacijenata u COVID ambulantama, u beranskoj bolnici nema povećanog prijema pacijenata koji zahtijevaju hospitalizaciju, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ona je danas obišla COVID odjeljenje u Opštoj bolnici u Beranama, kao i stacionar u Domu zdravlja u Rožajama.

"Danas prilikom posjete beranskoj bolnici obišla sam sve pacijente COVID pozitivne u COVID odjeljenju bolnice kojih u ovom trenutku ima 33 od ukupno 84 postelje opredijeljene za Covid bolesnike. Od tih 33 pacijenta, tri su trenutno životno ugrožena, 8 je sa teškom kliničkom slikom, ostali su trenutno u stabilnom stanju. Od kolega koji su svakodnevno na prvoj liniji odbrane, saznala sam da se veliki broj pacijenata na dnevnom nivou pregleda u ambulantama, da je odlazak i dolazak pacijenata u bolnicu dinamičan, ali da se broj onih koji su na bolničkom liječenju u poslednje vrijeme ne povećava", kazala je Borovinić Bojović.

Tokom susreta sa osobljem beranske bolnice, kako je saopšteno iz ministarstva zdravlja, iskazana je potreba za nabavkom neophodne dijagnostičke opreme, potrebne u svakodnevnom radu sa COVID pacijentima.

Borovinić Bojović, kako je saopšteno, obećala je ažurnost prilikom ispunjenja ovih zahtjeva.

"Takođe, zaista moram da pohvalim srednji medicinski kadar, kao i svoje kolege koji su od prvog dana epidemije bukvalno na prvoj liniji odbrane, ali i da naglasim da su pacijenti u neposrednom razgovoru sa mnom izrazili veliku zahvalnost, kako srednjem medicinskom kadru, tako i svim mojim kolegama koji su tamo 24 sata dnevno", istakla je Borovinić Bojović.

Ministarka zdravlja je nakon Berana, obišla i Dom zdravlja u Rožajama.

Kako je saopšteno, Borovinić Bojović je konstatovala dobre kapacitete te ustanove.

Borovinić Bojović tokom obilaska Dom zdravlja u Rožajama
Borovinić Bojović tokom obilaska Dom zdravlja u Rožajamafoto: Gov.me

"Ovo nije klasični dom zdravlja, odnosno pruža veći broj servisa od uobičajenih u domovima zdravlja. U julu mjesecu ovdje je liječeno 11 COVID bolesnika. Sada trenutno 29 COVID pozitivnih pacijenata je na svakodnevnom tretmanu u dijelu stacionara koji je pretvoren u dnevnu bolnicu i obezbijeđen je odgovarajući broj kreveta, koji su u svakom trenutku spremni da prime eventualne COVID pacijente koji su u pogoršanju. Teški pacijenti koji zahtijevaju ozbiljan monitoring i dvadesetčetvoročasovno praćenje od strane anesteziologa, upućuju se u Opštu bolnicu Bijelo Polje i Opštu bolnicu Berane", zaključila je Borovinić Bojović.

Preporučujemo za Vas