RANIJE IMENOVALI RUKOVODSTVO I ČLANOVE UPRAVNOG ODBORA

Nije saopšteno ko će zamijeniti Klicu u Nacionalnim parkovima

Kao predlog, pominjana je Jelena Kljajević, portparolka i funkcionerka Demokratske narodne partije

4370 pregleda 9 komentar(a)
Klica, Foto: Zoran Đurić
Klica, Foto: Zoran Đurić

Dvije sedmice pošto je Vlada usvojila predlog Upravnog odbora Nacionalnih parkova (NPCG) i sa mjesta direktora razriješila Elvira Klicu, nije saopšteno i ko će ga zamijeniti na toj poziciji. Na sajtu Vlade nakon sjednice 29. decembra 2020. objavljena je tačka “Predlog rješenja o imenovanju direktorice za nacionalne parkove Crne Gore”, ali uz nju nije pridružen dokument. U napomeni je navedeno da će materijal iz te tačke biti objavljen “nakon tehničke redakcije”.

Materijali u međuvremenu nisu objavljeni, a “Vijestima” nisu odgovorili ni zbog čega, kao ni ko je nova direktorica preduzeća koje upravlja najvrednijim prirodnim prostorom u državi.

Kao predlog, pominjana je Jelena Kljajević, portparolka i funkcionerka Demokratske narodne partije (DNP). Kljajevićeva je diplomirana pravnica i pored zaposlenja u DNP-u Milana Kneževića, predsjednica je Opštinskog odbora DNP-a Bijelo Polje.

Vlada je ranije imenovala rukovodstvo i članove Upravnog odbora NPCG. Za predsjednicu je izabrana Marina Jočić, bivša poslanica Demokratskog fronta. Članovi UO NPCG su Miloje Šundić, doktor bioloških nauka, i Milica Šljivančanin, inženjerka životne sredine. Prema odluci UO, Klica je razriješen “zbog nesavjesnog finansijskog poslovanja i nezakonitog zapošljavanja”.

Preporučujemo za Vas