Nikšić: Osnovne škole organizovale novogodišnje bazare

Već treću godinu zaredom u školi “Mileva Lajović Lalatović” organizuje se takmičenje u pjevanju. Ove godine nastupilo je dvadesetak učenika koji su izveli poznate rok i pop numere, a pobijedila je Minira Delija, učenica devetog razreda
198 pregleda 1 komentar(a)
Minira Delija, Foto: Privatna arhiva
Minira Delija, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.12.2017. 10:31h

U susret novogodišnjim praznicima u Osnovnoj školi “Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića organiovane se brojne aktivnosti, a one koje su najviše obradovali učenike pomenute škole su novogodišnji bazar i karaoke. Ukrasi, suveniri, čestitke, jelke, samo su dio ponude novogodišnjeg bazara učenika i nastavnika pomenute škole, a potražnja je bila, spram ponude – zadovoljni i izlagači i kupci.

Već treću godinu zaredom u školi “Mileva Lajović Lalatović” organizuje se takmičenje u pjevanju. Ove godine nastupilo je dvadesetak učenika koji su izveli poznate rok i pop numere, a pobijedila je Minira Delija, učenica devetog razreda. Tako je odlučio žiri u sastavu Maja Andrijašević, Danijel Alibabić, Ismail Delija, Jelica Janičić i Danka Vuletić.

Maja Andrijašević, nastavnica muzičke kulture, kazala je da djeca vole da pjevaju ono što sredina nalaže i što se najviše sluša.

“Nastavnik muzike je neko ko to pomalo koriguje, negdje uspije, negdje ne. U svakom slučaju svi jako vole ovo takmičenje koje je za one talentovane, ali i one najhrabrije. Nadamo se da će ovo ostati tradicije”, kazala je Andrijašević.

Uručene su i nagrade najboljim učenicima na školskim takmičenjima, a prikazan je i film “Moje vrijednosti i vrline”, nastao u sklopu istoimenog programa koji je realizovan sa romskom i egipćanskom djecom. Program je kreirao tim Zavoda za školstvo uz podršku Unicefa, a implementirao ga je Pedagoški centar Crne Gore

I u školi “Luka Simonović” bilo je veselo i u duhu prazničkog raspoloženja. Za to su se pobrinule učiteljice Željka Šćepanović, iz pomenute škole, i njena koleginica Vesna Zečević, iz škole “Olga Golović”, koje su pripremile program sa učenicima prvog razreda koji dio nastave pohađaju na engleskom jeziku. Mališani su pokazali znanje, umješnost i kreativnost.

“Ovo je mali dio onoga što naši učenici mogu i umiju. Svi smo veoma zadovoljni kako teče ovaj projakat”, kazala je Šćepanović.

Bonus video: