Ovacije publike za božićnu magiju GPD Tivat

Orkestar limene muzike pod dirigentskom palicom Nevile Klakor oduševio je publiku
83 pregleda 0 komentar(a)
Božićni koncert Tivat, Foto: Radiotivat.com
Božićni koncert Tivat, Foto: Radiotivat.com
Ažurirano: 25.12.2017. 08:42h

Glazbeno - prosvjetno društvo Tivat održalo je u petak tradicionalni Božićni koncert u velikoj dvorana tivatskog Centra za kulturu u kojoj se tražilo mjesto više za ovaj tradicionalni i posebno pripremani svečani nastup tivatske Gradske muzike.

Pod dirigentskom palicom kapelnice Nevile Klakor tivatski gradski orkestar limene muzike oduševio je brojnu publiku koja je muzičare prosto zasipala aplauzima i ovacijama.

Koncert je počeo Maršom „Tivat“ Antuna Kopitovića, nakon čega su se ređali „Rettungs Jubel Marsch“ Johana Strausa, „Rainer“ H. Schmida, „Under the double eagle“ J. F. Wagnera, polke J. Straussa, potpuri filmske muzike, popularne zabavne numere, a za kraj Mađarski ples i čuveni Radetzky Marsch. Publiku i zvanice pozdravio je predsjednik GPD “Tivat” Boris Lanceroti, koji je podsjetio na dugu tradiciju ovog društva koje postoji 108 godina.

Ovom priilikom Lanceroti je uručio prigodnu plaketu Antonu Tonu Nikoliću, koji u Gradskoj muzici svira bariton punih 65 godina.

Burno pozdravljen od publike, Toni Nikolić prisjetio se prvog učitelja Krsta Vuksanovića i kolega sa kojima je dugo svirao, a koji nažalost više nisu živi.

„Evo jedne simbolike zašto društvo traje 108 godina - na jednom kraju orkestra imamo čovjeka koji svira punih 65 godina u društvu, a na drugom kraju je mlada djevojka Karla Petković koja večeras ima svoj prvi nastup”, istakao je Lanceroti.

Ugođaj božićnog koncerta GPD “Tivat” upotpunila je kao posebni gost, ženska klapa “Bellezza” iz Tivta.

Koncertu su prisustvovali potpredsjednici Opštine Tivat Dejan Maslovar (SD) i Ilija Janović (HGI).

Bonus video: