Sezona u Kolašinu bolja od očekivanog

Prema informacijama dobijenim od hotelijera, tokom vikenda popunjenost će biti i 100 odsto

3029 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Skijališta Crne Gore
Foto: Skijališta Crne Gore

Nakon praznika, hoteli u Kolašinu bili su popunjeni 80 odsto, a zabilježena je i solidna popunjenost privatnih smještajnih kapaciteta, saopštili su iz lokalne Turističke organizacije (TO).

Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Crne Gore, zatim Albanije, Rusije, Ukrajine…

Prema informacijama koje su u TO dobili od hotelijera, tokom predstojećeg vikenda popunjenost će biti i 100 odsto. Povećao se i broj rezervacija za drugu polovinu januara i početak februara.

“Nakon novogodišnjih praznika bilježi se porast popunjenosti smještajnih kapaciteta u gradu. Kada se uzme u obzir ukupna situacija sa koronavirusom, kao i epidemiološke mjere koje su do skoro bile na snazi, možemo reći da je ispunjen minimum očekivanja od dosadašnjeg dijela zimske turističke sezone. U narednom periodu, nakon što je dozvoljen međugradski saobraćaj vikendom, kao i ulazak gostiju iz zemalja regiona bez PCR testa očekujemo povećanje broja posjeta Kolašinu. Računamo i na domaće i goste iz zemalja regiona“, kazao je direktor TO Aleksandar Vlahović.

On podsjeća da snijega na ski-centrima ima dovoljno, a vremenske prilike su idealne za ljubitelje zimskih sportova. Osim skijanja, kaže Vlahović, turisti u Kolašinu mogu uživati u brojnim aktivnostima, kao što su vožnja motornim sankama, šetnja na krpljama, te panoramskim vožnjama na ski-centrima... “Staze na ski-centrima Kolašin 1600 i Kolašin 1450 su odlično pripremljene, a najavljene vremenske prilike idu naruku svim ljubiteljima zimskih sportova. Pozivamo sve da, uz maksimalno poštovanje epidemioloških mjera, ove zime posjete Kolašin“, poručio je Vlahović.

Bonus video: