Tivatska nvo donirala javnz ustanovu

NVO Žene Tivta poklonile kompjuter Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama

Među najznačajnijima, kako naglašavaju iz Dnevnog centra, izdvaja se donacija NVO „Evropski dom“ Tivat koja je izdvojila 30.000 eura za kupovinu novog specijalno prilagođenog vozila za prevoz korisnika usluga Dnevnog centra za djecu i mlade sa teškoćama u razvoju

3359 pregleda 2 komentar(a)
Uručivanje laptopa, Foto: Dnevni centar
Uručivanje laptopa, Foto: Dnevni centar

NVO Udruženje žena Tivat uručilo je danas JU „Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ u Tivtu, novi laptop računar sa dodatnom informatičkom opremom.

Donaciju je upravi Dnevnog centra predala predsjednica Udruženja žena Tivta Blaženka Vučurović.

„Od srca hvala „Ženama Tivta“ na ovoj donaciji i hvala im što prepoznaju važnost postojanja ustanove ovog tipa u našem gradu. Članicama te NVO sam zahvalna i na tome što su pokazale spremnost da podrže naš rad i uopšte, napredak sve djece koja su korisnici usluga ove ustanove“, kazala je direktorica Dnevnog centra dr Snežana Matijević.

Ona je istakla da je ta JU u proteklom periodu primila brojne donacije u novcu i opremi koje su joj uputili privredni subjekti sa lokalnog i državnog nivoa, NVO i građani Tivta. Među najznačajnijima, kako naglašavaju iz Dnevnog centra, izdvaja se donacija NVO „Evropski dom“ Tivat koja je izdvojila 30.000 eura za kupovinu novog specijalno prilagođenog vozila za prevoz korisnika usluga Dnevnog centra za djecu i mlade sa teškoćama u razvoju.

Hotel „Regent Porto Montenegro“ prikupio je na donatorskom balu sredstva za opremanje senzorne sobe i sobe za kineziterapiju, a kompanija „Tajeti Commerc“ iz Tivta poklonila je didaktički materijal, igračke za djecu i sobno biciklo za kinezoterapiju.

Opremu za kineziterapiju Dnevnom centru Tivat donirala je i firma „Tempo Trade“ iz Podgorice, a na listi onih koji su besplatno pružajući svoje usluge ili poklanjajući određena sredstva i opremu, podržali Dnevni centar su i firme „Labud tende“ i „Tujko“ iz Kotora, odnosno Crveni krst Tivta, kao i brojni građani koji su pojeidnačno, poklanjali razne igračke i opremu za rad sa djecom-korisnicima usluga ove specijalizovane ustanove. JU Dnevni centar je inače, prije par mjeseci primila svoje prve korisnike i trenutno ih ima 14.