Pokrenuti postupci za razrješenje Veselina Pićurića i Radmile Backović

Radi se o direktoru podgoričke Srednje eletrotehničke škole i direktorici nikšićkog vrtića "Dragan Kovačević"

59772 pregleda 144 reakcija 90 komentar(a)
Pićurić, Foto: Boris Pejović
Pićurić, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta pokrenulo je postupke za razrješenje direktora podgoričke Srednje eletrotehničke škole Veselina Pićurića, ali i nikšićkog vrtića "Dragan Kovačević" Radmile Backović, potvrđeno je "Vijestima" iz više nezvaničnih izvora.

Postupci su, kako tvrde izvori "Vijesti" pri kraju, a ovi direktori biće najvjerovatnije vrlo brzo smijenjeni.

Direktori ovih ustanova, kako su "Vijestima" nezvanično kazali, odavno je trebalo da budu smijenjeni, a samo za Pićurića smjenu je tri puta u prethodnih nekoliko godina tražila i Prosvjetna insprekcija.

Prema nezvaničnim infoirmacijama vršilac dužnosti direktora Srednje eletrotehničke škole biće profesor te ustanove Slobodan Tadić

O direktorima kojima su tokom mandata zabilježene nepravilnosti u radu nedavno je bilo riječi i tokom sastanka ministarke Vesne Bratić sa predstavnmicima Centra za građansko obrazovanje.

“Predstavnici CGO su apostrofirali slučajeve kontroverznih direktora obrazovnih javnih ustanova, poput direktora Srednje eletrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice Veselina Pićurića, zatim direktora Srednje pomorske škole u Кotoru Veljka Botice i direktorke JPU "Dragan Кovačević" u Nikšiću Radmile Backović. Uljarević je navela da je CGO redovno slao inicijative za smjenu resornom ministru, uz prateću dokumentaciju koja je ukazivala na nesavjestan rad ovih direktora”, saopšteno je iz kabineta tada ministarke Bratić.

Bonus video: