Danilu Goluboviću potrebna pomoć za liječenje

Za operaciju su neophodna finansijska sredstava u iznosu od oko 100 hiljadaa eura

75632 pregleda 273 reakcija 73 komentar(a)
Danilo Golubović, Foto: Privatna arhiva
Danilo Golubović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.01.2021. 13:35h

Porodica Golubović uputila je molbu za pomoć u liječenju njihovog sina Danila kojem je neophodna operacija srčanog zaliska i ugradnja biološkog srčanog zaliska.

Za operaciju su, kako je saopštila porodica, neophodna finansijska sredstava u iznosu od oko 100 hiljada eura.

"Sredstva su neophodna za hitnu operaciju u Italiji ,na klinici Sad Donato u Milanu, a iz razloga što takav operativni zahvat nije moguć u našoj zemlji, a ni u Beogradu gdje se Danilo trenutno liječi. Danilu je neophodna operacija srčanog zaliska i ugradnja biološkog srcanog zaliska, a tako složen operativni zahvat moguće je uspješno izvesti u klinici San Donato, što su nam i sugerisali ljekari. Od klinike smo obaviješteni da bi troškovi liječenja za Danila iznosili oko 100.000 eura", navodi se u dopisu Mirjane i Bora Golubovića, roditelja Danila.

Danilo Golubović
foto: Privatna arhiva
Danilo Golubović
foto: Privatna arhiva

Na Facebook-u je formirana grupa "Za Danila", koja trenutno broji oko 2,5 hiljade članova koji licitacijama pokušavaju prikupiti novac.

Ljudi nude kako svoje rukotvorine, usluge u kozmetičko-frizerskim salonima, radionicama kolača, krojačkim radnjama, streljanama… tako i uspomene, jer stvari nemaju toliku vrijednost koliku ima nečiji život.

U akciju su se uključila i brojna preduzeća, firme, privatne zdravstvene ustanove...

Na Trgu slobode nikšićki muzičari organizovali su akciju prikupljanja sredstava, a danas su im se pridružili Nevladina organizacija "Izvor života" i Radojica Stanković, Šanta Panta.

Trg će i u srijedu, 20. januara, od 10 do 12 časova, biti mjesto gdje će svi koji žele i mogu, imati priliku da ostave donaciju za Danilovo liječenje.

Omladinski klub Nikšić u Sportskom centru narednih pet dana organizovaće filmske projekcije i večeri poezije, kao i izložbe radova, a cijene karata, kao i cijene slika, nijesu određene, već koliko ko donira. U mnogim kafe barovima, marketima, buticima širom Crne Gore postavljene su kutije za donacije.

Bonus video: