Hvala svima - pokloni za djecu Hrvatske u ponedjeljak kreću na put

Učenici podgoričke Gimnazije Slobodan Škerović organizovali su se kako bi ženama koje su inicirale akciju pomogli da brojni pokloni budu utovareni

30344 pregleda 229 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.01.2021. 16:17h

Igračke, knjige, odjeća... sve ono što je najneophodnije djeci pogođenoj razornim zemljotresima koji su pogodili Petrinju, Sisak i Glinu, treba da krene za Hrvatsku

Humani ljudi iz svih krajeva Crne Gore, danima su u prostorije redakcije "Vijesti" ostavljali poklone koji će olakšati djeci čiji su domovi uništeni teške dane.

Učenici podgoričke Gimnazije Slobodan Škerović danas su se organizovali kako bi ženama koje su inicirale akciju pomogli da brojni pokloni budu utovareni u šleper.

Oko četrdesetak đaka, koje su učestvovali u utovaranju poklona poslala je djeci iy Hrvatske veliko srce i puno lijepih želja.

Akciju je pokrenula Biljana Popadić Otašević uz pomoć kruga humanih žena koje su joj pomagale i u prethodnim akcijama prikupljanja pomoći djeci u Crnoj Gori.

Ona je “Vijestima” kazala da kamion kreće iz Podgorice za Zagreb, sjutra ujutro, a pokloni će biti preuzeti u prostorijama Crvenog krsta Hrvatske.

"U zavisnosti od vremena i stanja na putevima, moguće da neće stići do 18 časova, pa će ga istovariti narednog dana. Tako je, jer je prihvat donacija od osam do 18 časova”, kazala je Popadić Otašević.

Ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić ranije se zahvalio "Vijestima" i učesnicima akcije prikupljanja pomoći za područje Petrinje, Siska i Gline.

Izvršna direktorica "Vijesti" Marijana Bojanić ranije ka kazala da su "Vijesti" sa najvećom pažnjom posmatrale šta se zbiva u Hrvatskoj.

"Svaki društveno-odgovorni medij treba da zna da su pravovremene informacije najvažniji dio posla, ali i pokretanje akcija, kao što je bila donacija kompletnog prihoda od novogodišnjeg trobroja 'Vijesti'. Pridruživanje humanoj akciji gospođa iz Podgorice pokazuje koliko je važna uloga medija, ne samo zbog toga što mi imamo glas, koji se dalje čuje nego običnog građanina, već i u edukativne svrhe. Djeca koja će makar na trenutak, nadamo se, zaboraviti sve ono što im se desilo i dešava ovih dana, igraće se sa ovim igračkama, a od nas dobijaju najbolje želje i darove od srca", rekla je Kadić Bojanić.

Bonus video: