na položaju će ostati dok se ne okonča novi postupak izbora

Nikola Boričić postavljen za v.d. rukovodioca ODT u Podgorici

Kako je Tužilački savjet, nakon godinu vijećanja, stopirao treće mandate u tužilačkoj organizaciji propali su i konkursi za 11 osnovnih i viših tužilaštava, koji su već duže u v.d. stanju

26302 pregleda 18 komentar(a)
Boričić, Foto: Savo Prelević
Boričić, Foto: Savo Prelević

Tužilac Nikola Boričić postavljen je za v.d. rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici, saznaju "Vijesti".

Boričić će na tom mjestu ostati sve dok se ne okonča novi postupak izbora rukovodioca ODT Podgorica, nakon što je prošli konkurs Tužilačkog savjeta propao jer se na njega prijavila samo dugogodišnja šefica podgoričkog tužilaštva Ljiljana Klikovac, kojoj bi to bio treći mandat na tom mjestu.

Kako je Tužilački savjet, nakon godinu vijećanja, stopirao treće mandate u tužilačkoj organizaciji propali su i konkursi za 11 osnovnih i viših tužilaštava, koji su već duže u v.d. stanju.

Tužilački savjet krajem novembra donio je odluku da se raspišu novi konkursi, ali nema podataka da li je to i učinjeno.

Tužilac Nikola Boričić, kako su objavili mediji, je kum sina v.d. vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića, a njegovo ime u javnosti je pomenuo i biznismen Duško Knežević, koji je objavio fotografije sa košarkaške utakmice u Beogradu, na kojoj se vide on, Boričić i Aleksa Stanković, sin Ivice Stankovića.

Boričić je tada kazao da mediji namjerno spinuju i objavljuju da je on kum mlađeg Stankoviča, tvrdeći da je to "vid pritiska na njega i tužilaštvo".

Tužilac iz Podgorice ljetos je bio u društvu sa mlađim Stankovićem u Budvi, a njih je pomenuo vlasnik lanca benzinskih pumpi "Knez petrol" da su, navodno, 24. avgusta bili u društvu sa Milanom Kaloštrovićem iz Petrovca, koji ga je napao ispred lokala "Hemingvej" i od njega pokušao da iznudi 120.000 eura.

Mediji su objavili, da je Kneževića, navodno, te noći maltretirao i Aleksa Stanković, ali je on to demantovao.

Krajem 2017. godine tužilac iz ODT Podgorica je pretučen u hotelu "Hilton", nakon banalne svađe oko taksi vozila sa Bojanom Matanovićem.

U toj svađi, tužilac je izvukao deblji kraj zbog čega je noć završio u Urgentnom centru.

Preporučujemo za Vas