Konkurs za direktora Uprave policije: Radonjić i Medojević predali dokumentaciju

Medojević je “Vijestima” kazao da ispunjava sve uslove koji se traže na konkursu

14301 pregleda 14 komentar(a)
Zgrada Uprave policije, Foto: Boris Pejović
Zgrada Uprave policije, Foto: Boris Pejović

Advokat Dražen Medojević dostavio je juče dokumentaciju Upravi za kadrove i tako se zvanično uključio u trku za prvog čovjeka policije, posljednjeg dana konkursa.

Medojević je “Vijestima” kazao da ispunjava sve uslove koji se traže na konkursu.

Dražen Medojević
Dražen Medojevićfoto: Filip Roganović

“Bio sam preko sedam godina sudija za istragu i rukovodio istragama u vrijeme dok nije bilo tužilačke istrage. Dakle, imam sve uslove da se prijavim na konkurs”, objasnio je on.

Šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić potvrdio je “Vijestima” da se i on prijavio na konkurs.

Dragan Radonjić
Dragan Radonjićfoto: Luka Zeković

On je skoro pet godina na toj poziji i u policijskom sistemu prvi je saradnik glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Osim njih dvojice kandidaturu je, kako su već pisale “Vijesti”, dostavio i šef Operativno-komunikacionog centra (OKC) Uprave policije Dragan Klikovac.

Prema informacijama Vijesti, to je učinio i inspektor u OKC- u Milan Delić - on je koordinator Tima povjerenja LGBT zajednice i Uprave policije i član disciplinske komisije MUP-a.

Prošle sedmice prijave su dostavili policijski oficir Zoran Brđanin, bivši načelnik policije u Budvi i Baru Vojo Laković, smijenjeni šef policije u Pljevljima Peđa Tanjević, ali i službenik policije Zoran Braunović i advokat Vladan Drecun.

Dokumentaciju iz kadrovske službe uzeli su i bivši šef kriminalističke policije Predrag Šuković, službenici policije Dragan Arsović i Dragan Pavličić.

Pavličić je juče na Fejsbuku napisao da je predao kandidaturu, uprkos protivljenju “bivše vlasti, OKG (organizovanih kriminalnih grupa) i povezanih lica sa njima”...

Vijestima je sinoć potvrdio da je predao kandidaturu i obrazložio da je godinama radio u policijskom sistemu, a da se sada bavi privatnim biznisom.

Nekadašni šef Odjeljenja za borbu protiv trgovine drogom Miodrag Mišo Laković nije želio da komentariše da li je dostavio kandidaturu.

“Nemam komentar”, napisao je on.

Konkurs za šefa Uprave policije istekao je juče u 13 časova, a kandidati su imali mogućnost sinoć do ponoći da pošalju svoja dokumenta.

Uprava za kadrove 28. decembra raspisala je konkurs za direktora Uprave policije, a da bi neko postao prvi policajac mora da ima najmanje 15 godina radnog iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom, od čega najmanje pet godina na rukovodećim pozicijama u policiji, sudu, tužilaštvu ili Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

“Provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata za popunu radnog mjesta starješine organa uprave, sprovešće se u skladu sa članom 58 Zakona o državnim službenicima i namještenicima. To podrazumijeva izradu pisanog rada, koji sadrži sagledavanje prioriteta i predloga za unapređenje procesa rada, odnosno stanja u oblasti rada za koju se kandidat imenuje, odnosno postavlja”, piše u konkursu Uprave za kadrove.

Kandidat, koji je ostvario više od 50 odsto bodova na pismenom testu - stiže na intervju.

Nakon toga, lista sa kandidatima dostavlja se ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, koji će odlučiti ko će biti novi šef policijskog aparata.

Ministar MUP-a pozvao je sve profesionalce, koji ispunjavaju zakonske uslove, da se prijave.

Bonus video: