Donacija MUP upućena u Hrvatsku, Sekulović: Izraz empatije i solidarnosti

Pomoć MUP je u skladu sa iskazanim potrebama Vlade Hrvatske obezbijeđena iz resursa Direktorata za vanredne situacije MUP, a sastoji se od posteljine (100 kompleta), vreća za spavanje (100 komada), ćebadi (200 komada) i podmetača za spavanje (100 komada)

5066 pregleda 0 komentar(a)
Donacija MUP, Foto: MUP
Donacija MUP, Foto: MUP

Donacija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koja je opredijeljena za pomoć stanovništvu Hrvatske, koje je pogođeno razornim zemljotresom, upućena je danas kamionom Crvenog krsta Crne Gore, zajedno sa donacijom koju je Crveni krst Crne Gore namijenio Crvenom križu Hrvatske, saopšteno je iz MUP.

U saopštenju se dodaje da je pomoć MUP u skladu sa iskazanim potrebama Vlade Hrvatske obezbijeđena iz resursa Direktorata za vanredne situacije MUP, a sastoji se od posteljine (100 kompleta), vreća za spavanje (100 komada), ćebadi (200 komada) i podmetača za spavanje (100 komada).

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović istakao je da je pomoć, izraz empatije i solidarnosti sa građanima Hrvatske koji su pogođeni razornim zemljotresom.

"Istovremeno je dokaz iskrene želje da se stanovništvu na tom području na konkretan način pomogne u prevazilaženju problema sa kojima su suočeni zbog zemljotresa. Ovo je, takođe, prilika da pohvalim što su mnogi pojedinci i organizacije prethodnih dana na različite načine iskazali spremnost ili pomogli ugrožena područja, i tako na najbolji način potvrdili i afirmisali dobrosusjedske odnose, kao prepoznatljiv oblik saradnje naše dvije države", kazao je Sekulović.

U saopštenju MUP se navodi da je osnov za pružanje pomoći Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Hrvatske o saradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa, koji je potpisan u Zagrebu 27. maja 2008. godine i Odluka Vlade Crne Gore od 14. januara 2021. godine da se pomoć koju pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova uruči Direktoratu za civilnu zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

"Pomoć Crvenog krsta sastoji se od grijalica (100 komada), sunđer dušeka (100 komada), posteljine (100 kompleta) i zimskih jakni (500 komada)", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: