Podjelom brošura nikšićki ekolozi obilježili 28 godina postojanja

"Stekli smo utisak da je neinformisanost značajna i da je to svojevrstan razlog nerazvijene svijesti o problemima emisije ugljen-dioksida i izduvnih gasova iz automobila. Implementacija donesenih mjera mora biti na većem nivou, kao i kontrola njihovog sprovođenja“, navodi se u saopštenju DMEN-a

1280 pregleda 1 komentar(a)
Foto: DMEN
Foto: DMEN

Podjelom brošura "Analiza mjera koje se odnose na smanjenje emisija CO2 u opštini Nikšić" i "Crna Gora i emisije izduvnih gasova iz automobila na putu ka EU" Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) je realizovalo kampanju sa građanima i ujedno obilježilo 28 godina od osnivanja.

„U razgovoru sa građanima na ove teme, stekli smo utisak da je neinformisanost značajna i da je to svojevrstan razlog nerazvijene svijesti o problemima emisije ugljen-dioksida i izduvnih gasova iz automobila. Implementacija donesenih mjera mora biti na većem nivou, kao i kontrola njihovog sprovođenja“, navodi se u saopštenju DMEN-a.

Brošura "Analiza mjera koje se odnose na smanjenje emisija CO2 u opštini Nikšić" nastala je u okviru projekta "Ka karbonskoj neutralosti" i sadrži pregled mjera u lokalnim i nacionalnim strateškim dokumentima sa analizom ostvarenog, ali i dostignuća Evropske unije (EU) na planu smanjenja emisija ugljen-dioksida (CO2).

Brošura "Crna Gora i emisije izduvnih gasova iz automobila na putu ka EU" izrađena je u okviru projekta "Doprinesi i ti smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte". „Odnosi se na problematiku zagađenja vazduha koje potiče od saobraćaja u Crnoj Gori, a nudi i evropske perspektive u ovoj temi oslanjajući se na Zelenu agendu za Zapadni Balkan koja je tokom prošle godine donesena u Sofiji, a koja se oslanja na Evropski Zeleni dogovor“, navodi se u saopštenju za javnost.

Društvo mladih ekologa Nikšić su 1993.godine osnovali nikšićki srednjoškolci i studenti Filozofskog fakulteta u Nikšiću.

Bonus video: