"Nova Vlada za sada nema razumijevanja za valorizaciju dodatnog rada prosvjetnih radnika"

Oni su rekli da je 16. januara održan sastanak rukovodstva Sindikata prosvjete Crne Gore sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i članovima Vlade

3890 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predstavnici sadašnje Vlade Crne Gore za sada nemaju razumijevanja za valorizaciju dodatnog rada prosvjetnih radnika, saopšteno je iz Sindikata prosvjete Crne Gore (SPCG)..

Oni su rekli da je 16. januara održan sastanak rukovodstva Sindikata prosvjete Crne Gore sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i članovima Vlade.

"Na zahtjev Sindikata za valorizacijom dodatnog rada prosvjetnih radnika (što je traženo i od prethodne Vlade), predstavnici sadašnje Vlade za sada nemaju razumijevanja", navodi se u saopštenju SPCG.

Iz SPCG je takođe saopšteno da je njihov Izvršni odbor na vanrednoj sjednici održanoj 18. januara, donio sledeće zaključke:

"Shodno članu 64 tačka 2 Zakona o radu (,,Službeni list“, broj 074/19), poslodavac, najkasnije tri dana prije izvođenja prekovremenog rada, odnosno uvećanog obima posla, je obavezan da zaposlenom uruči aneks ugovora;

Da se zaposlenima prije početka održavanja nastave u vaspitno-obrazovnim ustanovama (25.01.2021. godine) u pisanoj formi uruče odluke (aneksi ugovora) o izvođenju prekovremenog rada;

Zaposleni nije obavezan da pristupi izvođenju prekovremenog rada bez uručenog aneksa ugovora;

Konačnu odluku o zaključcima IO SPCG donijeće Glavni odbor SPCG, na sjednici zakazanoj za 22.01.2021. godine, na kojoj se očekuje prisustvo predstavnika Vlade CG", zaključuje se u saopštenje SPCG:

Bonus video: