rok za završetak radova 90 dana

Počelo uređenje pješačke zone ispred gimnazije "Slobodan Škerović"

Kako navode, od prateće infrastrukture predviđena je izgradnja vodovoda, fekalne i atmosferske kanalizacije, električnih instalacija jake i slabe struje

1814 pregleda 0 komentar(a)
Radovi ispred gimnazije "Slobodan Škerović", Foto: pg biro
Radovi ispred gimnazije "Slobodan Škerović", Foto: pg biro

Radovi na uređenju pješačke zone ispred Gimnazije „Slobodan Škerović“ počeli su danas, a rok za završetak radova je 90 dana, poručili su iz Glavnog grada Podgorice.

"Projektom je predviđena prenamjena postojeće saobraćajnice u pješačku površinu sa štampanim betonom, s tim što će biti omogućen prolaz za interventna vozila. Pješačka površina je širine 12,35 metara i dužine 130,55 metara. Ugovorena vrijednost iznosi 282.414,99 eura, a izvođač radova je „Grand design“ iz Podgorice", saopšteno je iz PG Biroa.

Kako navode, od prateće infrastrukture predviđena je izgradnja vodovoda, fekalne i atmosferske kanalizacije, električnih instalacija jake i slabe struje.

"Opremu čine betonske klupe, inox stubići, podzemni kontejner i rasvjeta. Takođe, rekonstrukcijom je predviđeno ozelenjavanje prostora i formiranje novog drvoreda pored ograde gimnazije. Podsjećamo da je dio Ulice Vaka Đurovića (od ulaza na parking Zavoda za hitnu medicinsku pomoć do ulaza u dvorište Gimnazije Slobodan Škerović) prethodno pretvoren u pješačku zonu", poručili su iz PG Biroa.

Preporučujemo za Vas