ASK: Martinić prekršila zakon

“Po osnovu zaključenih ugovora sa organom vlasti u kojem obavlja funkciju primala je naknade po osnovu rada na realizaciji dva projekta ‘Andromeda’ i ‘Kompass’ u iznosu većem od 1.000 eura u 2019. godini”, navodi se u odluci

3145 pregleda 3 komentar(a)
ASK (Ilustracija), Foto: Antikorupcija.me
ASK (Ilustracija), Foto: Antikorupcija.me

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je pomoćnica direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama u Baru Ivana Martinić prekršila Zakon o sprečavanju korupcije zbog više zaključenih ugovora u toj instituciji.

“Po osnovu zaključenih ugovora sa organom vlasti u kojem obavlja funkciju primala je naknade po osnovu rada na realizaciji dva projekta ‘Andromeda’ i ‘Kompass’ u iznosu većem od 1.000 eura u 2019. godini”, navodi se u odluci.

Zakonom je propisano da javni funkcioner ne može da zaključi ugovor o pružanju usluga sa organom vlasti u kojem on ili ona vrši funkciju, osim ako je njihova vrijednost manja od 1.000 eura na godišnjem nivou.

Martinić je istakla da je učestvovala u realizaciji ta dva projekta u periodu od septembra do decembra 2019. godine i da joj je po tom osnovu isplaćeno malo više od 2.200 eura.

Za kršenje Zakona u ovom dijelu propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Agencija je utvrdila i da Martinić obavlja i drugu funkciju kao zamjenica člana Opštinske izbone komisije u Baru.

Odluku u ovom slučaju potpisuje direktorica Jelena Perović.

Bonus video: