nova metodologija rada

Savjet za građansku inicijativu: Osnažiti dijalog svih aktera o daljoj reformi policije

“Odlučeno je da novi saziv Savjeta inicira odvojene susrete sa Bečićem i Sekulovićem, kako bi se osnažio dijalog svih aktera o daljoj reformi policije i značaju djelotvornog praćenja primjene policijskih ovlašćenja”

6359 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Savjet za građansku kontrolu rada policije iniciraće susrete sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i ministrom unutrašnjih poslova Sergejom Sekulovićem, kako bi se osnažio dijalog svih aktera o daljoj reformi policije.

Savjet je, kako je saopšteno iz tog tijela, održao redovnu mjesečnu sjednicu na kojoj je definisana nova metodologija rada u ovoj godini.

“Odlučeno je da novi saziv Savjeta inicira odvojene susrete sa Bečićem i Sekulovićem, kako bi se osnažio dijalog svih aktera o daljoj reformi policije i značaju djelotvornog praćenja primjene policijskih ovlašćenja”, kaže se u saopštenju.

Savjet je, kako se navodi, na današnjoj sjednici razmotrio dva predmeta.

“Povodom pritužbe građanina I.K. iz Budve, Savjet je odlučio od Uprave policije zatraži dodatna pojašnjenja u odnosu na postupanje policijskih službenika kod uviđaja saobraćajnih nezgoda”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Savjet, po sopstvenoj inicijativi, provjerio postupanje policije prema jednoj maloljetnoj osobi i ocijenio da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor postupali u skladu sa propisima i dobrom policijskom praksom.

“Savjet je donio odluku da u Operativni tim Ministarstva unutrašnjih poslova za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama imenuje svoju članicu Aidu Petrović, u javnosti prepoznatu po aktivizmu za prava žena i naporima protiv svih oblika nasilja”, kaže se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas