na bolničkom liječenju 72 pacijenta

Epidemiološka situacija u Nikšiću stabilnija: 14 pacijenata životno ugroženo

"Epidemiološka situacija je stabilnija nego što je bila ranije. Prethodnih sedmica smo imali 90 do 100 pacijenata na bolničkom liječenju, danas ih je 72. U svakom slučaju, i dalje je povećan broj pacijenata sa težom kliničkom situacijom"

5600 pregleda 3 komentar(a)
Ašanin, Foto: Screenshot
Ašanin, Foto: Screenshot

Epidemiološka situacija u Nikšiću stabilnija je nego što je bila prethodnih sedmica, kazao je direktor Opšte bolnice Nikšić Ilija Ašanin, navodeći da se u ovom trenutku na bolničkom liječenju nalaze 72 kovid pacijenta.

Ašanin je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore rekao da je 14 pacijenata životno ugroženo i da se nalaze na Jedinici intenzivnog liječenja, dok su tri na neinvazivnoj ventilaciji.

"Epidemiološka situacija je stabilnija nego što je bila ranije. Prethodnih sedmica smo imali 90 do 100 pacijenata na bolničkom liječenju, danas ih je 72. U svakom slučaju, i dalje je povećan broj pacijenata sa težom kliničkom situacijom", rekao je Ašanin, prenosi portal RTCG.

On je kazao da je na koronavirus pozitivno pet ljekara i šest medicinskih sestara.

"Za ovih deset mjeseci, 25 ljekara specijalista je prebolovalo kovid 19, kao i 64 medicinske sestre. Od tehničkog osoblja, njih devet je prebolovalo koronu", rekao je Ašanin.

On je istakao i da sve vrijeme trajanja epidemije nijesu zapostavljali ni pacijente koji se liječe od drugih bolesti.

Preporučujemo za Vas