IJZ: U "Komanskom mostu" infekcija potvrđena kod još jedne osobe

Kako je IJZ-u saopšteno iz Zavoda “Komanski most, 32 inficirane štićenice su dobrog opšteg zdravstvenog stanja, dok je, kako su kazali, štićenica koja je u ponedjeljak zbog pogoršanja zdravstvenog stanja hospitalizovana u Kliničkom centru Crne Gore je trenutno životno ugrožena

6778 pregleda 0 komentar(a)
Komanski most, Foto: Boris Pejović
Komanski most, Foto: Boris Pejović

Institut za javno zdravlje (IJZ) obavio je testiranje 40 štićenika paviljona JU Zavod “Komanski most”, a infekcija novim koronavirusom je laboratorijski potvrđena kod jedne osobe, dok preostalih 39 ima negativan PCR test, saopšteno je IJZ-a.

"Štićeniku koji je pozitivan na koronavirus je određena mjera samoizolacije. Testirano je i 15 zaposlenih iz muškog paviljona i svi su negativni na novi koronavirus", kazali su iz Instituta.

Kako je IJZ-u saopšteno iz Zavoda “Komanski most, 32 inficirane štićenice su dobrog opšteg zdravstvenog stanja, dok je, kako su kazali, štićenica koja je u ponedjeljak zbog pogoršanja zdravstvenog stanja hospitalizovana u Kliničkom centru Crne Gore trenutno životno ugrožena.

"Institut za javno zdravlje intenzivno prati epidemiološku situaciju u JU Zavod 'Komanski most' i pruža svu neophodnu podršku i pomoć iz domena našeg rada i zakonskih nadležnosti", kazali su u saopštenju.

Bonus video: