prikupljaju dokaze i obavještenja

SDT izviđa je li Hrapović kasnio sa nabavkom vakcine

SDT je izviđaj pokrenuo nakon što je nova ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na konferenciji za medije 11. januara tvrdila da je nacionalna strategija o imunizaciji kasnila zbog ozbiljnih propusta njenog prethodnika Hrapovića, čime je ugroženo zdravlje građana

33653 pregleda 349 reakcija 61 komentar(a)
Hrapović, Foto: Boris Pejović
Hrapović, Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo prikuplja podatke i izjave o tome da li je bivši ministar zdravlja Kenan Hrapović napravio propuste zbog čega je došlo do zastoja i kašnjenja u pregovorima oko nabavke vakcine protiv koronavirusa, saopšteno je "Vijestima" u vrhu SDT-a.

"U toku je izviđaj u kojem se prikupljaju dokazi i obavještenja. Kada okončamo sve, i to u što hitnijem roku, donijećemo odluku", kazao je sagovornik "Vijesti".

SDT je izviđaj pokrenuo nakon što je nova ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na konferenciji za medije 11. januara tvrdila da je nacionalna strategija o imunizaciji kasnila zbog ozbiljnih propusta njenog prethodnika Hrapovića, čime je ugroženo zdravlje građana.

Ministarka zdravlja je saopštila da je Hrapović poljskoj ambasadi odgovorio samo 18. avgusta 2020. godine, te da to nije učinio dva dana kasnije, na njihov novi upit oko nabavke vakcine protiv koronavirusa.

Poljska ambasada se novoj vlasti obratila 31. decembra, a ministarka Borovinić Bojović je tvrdila da im je odmah odgovoreno, te da je sklopljen dogovor.

Bivši ministar zdravlja je reagujući na izjave Borovinić Bojović kazao da je rađeno sve transparento, te da se brinulo o zdravlju građana.

"Da bi nastavili komunikaciju sa Poljskom, očekivali smo da će nam dostaviti informacije ali i cijene po kojoj bi Crna Gora mogla da kupi vakcine i koju količinu. Što se nije desilo do kraja mandata", kazao je Hrapović.

Preporučujemo za Vas