Prodajom modnih kreacija pomogli djeci sa Daunovim sindromom

Novac prikupljen od humanitarne akcije biće uplaćen Udruženju "Ljubav za ljubav"

6663 pregleda 1 komentar(a)
Humanitarna akcija na Trgu nezavisnosti, Foto: Miljana Kljajić
Humanitarna akcija na Trgu nezavisnosti, Foto: Miljana Kljajić

Na Trgu nezavisnosti organizovan je humanitarna akcija čiji je cilj prikupljanje novca za Udruženje za djecu i omladinu sa Daunovim sindromom "Ljubav za ljubav".

Akciji su se pridružili modni dizajneri čije su se kreacije mogle kupiti danas.

Osnivač i direktorica Udruženja, Sara Bero, kaže da će prikupljen novac ići u svrhe Udruženja, s obzirom na to da sami opremaju prostorije u kojima će se nalaziti. Njoj su u organizaciji događaja pomogli crnogorski modni kreatori.

Kreacije koje su se prodavale
Kreacije koje su se prodavalefoto: Miljana Kljajić

“Već smo imali ovakve događaje kada smo skupljali novac za Damjana, dječaka iz Bara, kada smo na Trgu skupili oko 800 eura, kao i za malog Vasiilija. Moram da naglasim da su modni dizajneri uvijek humani i da imamo fenomenalnu saradnju”, kaže Bero.

Modne kreacije koje su bile na prodaji
Modne kreacije koje su bile na prodajifoto: Miljana Kljajić

Njih desetak kreatora, među kojima su Nada Kolješić, Nataša Pejović, Marina Banović i Edita Nimanbegu, učestvovali su u kreiranju stvari koje su se prodavale u humanitarne svrhe. Takođe, jedan od njih je i Lazar Ilić, koji je uz nju jedan od organizatora.

“Odazivam se većini humanitarnih akcija, naravno ukoliko sam tu i ukoliko mogu. Poznajem Saru duži niz godina i bio sam učesnik na njihovom izboru za mis i apsolutno sam na svakom njihovom humanitarnom događaju i tako će biti i u buduće”, kazao je Ilić.

Humanitarna akcija
foto: Miljana Kljajić

Događaju su prisustvovali I pjevači Isak Šabanović I Danijel Albabić, kao i članovi njegove škole pjevanja koji su pjevanjem animirali prolaznike.

Humanitarna akcija
foto: Miljana Kljajić

Udruženje za djecu I omladinu sa Daunovim sindromom je prvo udruženje takvog tipa u Crnoj Gori i osnovano je 2019. godine.

Bonus video: