Zimsku turističku sezonu na Durmitoru otvorilo nekoliko stotina posjetilaca

Na dan otvaranja najavljena novina u ponudi, avanturistički park, nije radio kao ni uspinjača „Savin kuk II“.
99 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2017. 13:08h

Početak zimske turističke sezonu na Durmitoru otvorilo je nekoliko stotina zaljubljenika zimskih sportova koje je na Savinom kuku dočekalo obilje snijega i dobro uređene staze.

O posjećenosti svjedoči parking prepun automobila iz svih krajeva Crne Gore, brojnih gradova Srbije, albanskih i ruskih registracija, koji su do skijališta došli dobro očišćenom saobraćajnicom.

Nekoliko posjetilaca sa kojim smo razgovarali kažu da su prilazni putevi dobro očišćeni od snijega i na njima se saobraća sasvim bezbjedno.

Po tradiciji, akteri otvaranja skijališta i ovog puta su polaznici predsezonskog seminara učitelja i trenera skijanja, okupljenih u MASI asocijaciju. Vođa seminara Zoran Šaco Vojinović kaže da ih ima tačno 100 iz svih republika bivše Jugoslavije.

Među mnoštvom poznatih lica, dokazanih zaljubljenika Durmitora, bila je Dragana Šibalić iz Podgorice. Zadovoljna svim što je juče skijalište pružalo kaže da nema ničeg što nije dobro pripremljeno za ugodno i bezbjedno skijanje.

Tako kaže i porodica Mijušković iz Nikšića. Nakon prvog fotografisanja na snijegu dvojica mališana otklizala su pravo na uspinjaču. Njihov otac je za "Vijesti“ kazao da svake zime dolaze ovdje.

"Nama je ovdje najljepše. Drugdje ima boljih uspinjača, možda i uređenijih staza ali sve na jednom mjestu može ponuditi samo Durmitor i Savin kuk“ kazao je Mijušković.

Dok se odrasli dio porodice skija, Vlajko Pejović iz Podgorice u podnožju skijališta pazi na kćerkicu tek doraslu za dječija kolica.

"Iduće zime će i ona negdje na ove staze jer je sve super i kao izmišljeno za lijep vikend, koliko ćemo ovog puta provesti na planini. Mi smo stalni gosti Durmitora jer ova planina i ljudi to zaslužuju. Sve što je potrebno nudi se i ne vidim zašto bi danas bili negdje drugo. Ipak oni koji žive od turizma mogu pokazati više senzibiliteta kada je gost u pitanju. Uprkos takvim sitnicama mi smo gosti isključivo crnogorskih planina, Bjelasice i Durmitora", kazao je Pejović.

Na dan otvaranja najavljena novina u ponudi, avanturistički park, nije radio kao ni uspinjača "Savin kuk II“.

Galerija

Bonus video: