većina stabilno

U Komanskom mostu zaraženo 40 štićenika, jedna osoba hospitalizovana

Koronavirusom zaražena i četiri zaposlena u Zavodu Komanski most

4033 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

U Zavodu Komanski most trenutno je registrovano 40 korisnika koji su inficirani koronavirusom. Većina njih je asimptomatična, stabilnog zdravstvenog stanja, kazala je za TVCG psihološkinja u Komanskom mostu Suzana Vojičić.

Dodala je da su zaražena i četiri zaposlena, dok je jedna korisnica hospitalizovana na pulmologiji Kliničkog centra.

Vojičić je kazala, kako prenosi Portal RTCG, da je zaraza prvo utvrđena u ženskom paviljonu gdje je inficirano 39 korisnica.

"U Zavodu Komanski most trenutno je registrovano 39 korisnica koje su pozitivne na virus korona. Većina njih je asimptomatična, stabilnog zdravstvenog stanja. Nešto manji broj sa blažom kliničkom slikom, dok je jedna korisnica hospitalizovana na pulmologiji Kliničkog centra", kazala je Vojičić.

Prije nekoliko dana urađeno je testiranje i u muškom paviljonu Komanskog mosta i od 44 testirana korisnika, jedan je nalaz pozitivan.

„Riječ je o korisniku koji je bez izražene simptomatologije, koji je adekvatno zbrinut i nalazi se u izolaciji“, kazala je psihološkinja.

Ona je kazala da su i zaposleni u Zavodu koji su zaraženi koronavirusom stabilnog zdravstvenog stanja.

„Četvoro kolega je pozitivno. Napomenula bih da IJZ od početka epidemije redovno sprovodi testiranja svih zaposlenih i korisnika kako bi se blagovremeno registrovali asimptomatski slučajevi i spriječilo širenje“, kazala je ona.

Zavod funkcioniše u tri smještajne jedinice, paviljona, tako da se uz neke manje reorganizacije funkcionisanje odvija neometano.

Preporučujemo za Vas