Razvoj sportske i omladinske politike na sjeveru jedan od prioriteta

Lalošević ugostio delegaciju opštine Andrijevica, predsjednika i potpredsjednika opštine Željka Ćulafića i Veska Raketića i poslanika Dragana Vukića

3156 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Uprava za sport i mlade
Foto: Uprava za sport i mlade

Razvoj sportske i omladinske politike na sjeveru jedan od ključnih prioriteta Uprave za sport i mlade, kazao je njen direktor Vasilije Lalošević.

On je danas ugostio delegaciju opštine Andrijevica, predsjednika i potpredsjednika opštine Željka Ćulafića i Veska Raketića i poslanika Dragana Vukića.

Lalošević je istakao da će Uprava za sport i mlade, kroz blisku saradnju sa lokalnim samoupravama, kontinuirano raditi na unapređivanju uslova u njima, a sve u cilju obezbjeđivanja neophodne podrške omladini i sportistima iz svih crnogorskih regija koji imaju pravo da ravnopravno razvijajusvoje kapacitete i želje.

Lalošević je naglasio da je u prethodnom periodu institucija na čijem je sada čelu, u Andrijevici sufinansirala izgradnju tribina na terenu FK “Komovi”.

"Za te namjene opredijeljena su sredstva u iznosu od 20,3 hiljade eura", rekao je Lalošević.

Razgovarno je o rekonstrukciji školske sportske hale u Andrijevici, kako bi se stekli uslovi da rukometaši „Komova“ treniraju u svom gradu i igraju utakmice pred svojom publikom.

Lalošević je kazao da se i drugi državni organi moraju uključiti, ali će se Uprava za sport i mlade uvijek truditi da inicira ovakve i slične ideje.

„Razvoj sportske infrastrukture jedan je od ključnih prioriteta Uprave za sport i mlade. Od kolosalnog je značaja razumjeti da sportisti moraju dobiti adekvatne uslove da bi u skladu sa istim mogli i napredovati. Naši sportisti su Crnoj Gori uvijek donosili najveće radosti, te samim tim imamo dužnost da im uzvratimo u ništa manjoj mjeri“, kazao je Lalošević.

Kada je u pitanju omladinska politika,Uprava za sport i mlade ostaje pri svom dugoročnom cilju da omogući omladini pristup svim aspektima socijalnog, društvenog i političkog života i da unaprijedi njihove uslove.

"U skladu sa tim, jedno od pitanja koje se iniciralo tokom razgovora jeste otvaranje Omladinskog kluba u Andrijevici", kaže se u saopštenju.

Bonus video: