Obilježena 15. godišnjica željezničke nesreće na Bioču

Porodice nastradalih, preživjeli putnici, delegacija Opštine i brojni sugrađani odali su još jednom počast žrtvama najteže željezničke nesreće u Crnoj Gori

3703 pregleda 5 komentar(a)
Polaganje vijenca na spomenik u Bijelom Polju, Foto: Opština Bijelo Polje
Polaganje vijenca na spomenik u Bijelom Polju, Foto: Opština Bijelo Polje

Počast žrtvama najteže željezničke nesreće u Crnoj Gori u kojoj je poginulo 47, a povrijeđeno više od dvije stotine putnika, odata je danas polaganjem vijenca na spomenik u Bijelom Polju, saopšteno je iz Opštine

Porodice nastradalih, preživjeli putnici, delegacija Opštine i brojni sugrađani odali su još jednom počast žrtvama najteže željezničke nesreće u Crnoj Gori.

Vijenac su u ime Opštine Bijelo Polje položili predsjednik Petar Smolović, potpredsjednik Nermin Bećirović i predsjednica Skupštine opštine Nemša Omerhodžić.

Predsjednik NVO “Voz neprebola“ Goran Vojinović je kazao da nažalost, kao i prethodnih godina, ostaju bez odgovora, odnosno reakcije nadležnih institucija, što bi, po njegovom mišljenju dovelo do obnavljanja sudskog procesa i otkrivanja istine o „vozu smrti“.

Vojinović se zahvalio svima koji im svojim razumijevanjem i podrškom ulivaju snagu da istraju u svojoj namjeri da dođu do istine.

„Hvala što ste svih ovih godina sa nama, pamtimo i beskrajno poštujemo“ - poručio je Vojinović.

Podsjetimo, tragedija se dogodila kada je lokalni elektromotorni voz, koji je saobraćao od Bijelog Polja do Podgorice i Bara, u blizini mjesta Bioče, na izlasku iz tunela, iskliznuo iz šina i sva četiri vagona se survala u provaliju.

Bonus video: