"Nedolična karikatura na kojoj je Bratić, osuđujemo svaki čin kojim se vrijeđa dostojanstvo"

"Smatramo da se na taj način indirektno narušava i dostojanstvo prosvjetnih radnika Crne Gore", navodi se u saopštenju SPCG

12102 pregleda 22 reakcija 18 komentar(a)
Vesna Bratić, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Vesna Bratić, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Povodom objave u javnosti krajnje nedolične karikature aktuelne ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, snažno osuđujemo svaki čin kojim se vrijeđa ljudsko i profesionalno dostojanstvo, prvenstveno jedne žene koja je na čelu prosvjetnih radnika Crne Gore, saopšteno je danas iz Sindikata prosvjete Crne Gore (SPCG).

"Smatramo da se na taj način indirektno narušava i dostojanstvo prosvjetnih radnika Crne Gore", navodi se u saopštenju SPCG.

PZCG: Podrška Bratić, osuđujemo ovaj i bilo kakvi napad na dostojanstvo prosvjetnih radnika

Prosvjetna zajednica Crne Gore (PZCG) uputila je podršku Bratić.

"Prosvjetna zajednica osuđuje ovaj i bilo kakvi napad na dostojanstvo prosvjetnih radnika u Crnoj Gori. Mizogini oblici djelovanja su nedopustivi, posebno u 21.vijeku i prema prosvjeti koju većim dijelom čine žene", ističe se u saopštenju.

Iz PZCG su kazali da pozivaju sve prosvjetne radnike Crne Gore da se izdignu iznad aktuelnih dešavanja koji izlaze iz okvira prosvjete i nesebično kao do sada daju doprinos borbi Crne Gore protiv koronavirusa.

"Takođe, pozivamo sve relevantne subjekte na svim nivoima odlučivanja da se vode kulturom dijaloga kako bi bili uzor onima na koje imaju moć uticaja", rekli su iz PZCG.

Bonus video: