ODT Podgorica: Uloga novinara i medija ima poseban značaj sa gledišta krivičnopravne zaštite društva

"Mediji svojim izvještavanjem ne samo da doprinose pravilnom i zakonitom radu organa krivičnog postupka i njihovom djelovanju u javnom interesu, već i da pravda bude dostižna neselektivna i vidljiva", navodi se u čestitki ODT

3139 pregleda 0 komentar(a)
ODT Podgorica, Foto: Filip Roganović
ODT Podgorica, Foto: Filip Roganović

Bez nezavisnog, objektivnog, istinitog i slobodnog informisanja nema demokratskog društva, navodi se u ćestitki Osnovnog državnog tužilaštva povodom Dana novinara Crne Gore.

Čestitku potpisuju zamjenik rukovodioca ODT u Podgorici Nikola Boričić i državni tužilac Vukas Radonjić, portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

"Uloga novinara i medija uopšte ima poseban značaj i sa gledišta krivičnopravne zaštite društva, jer mediji svojim izvještavanjem ne samo da doprinose pravilnom i zakonitom radu organa krivičnog postupka i njihovom djelovanju u javnom interesu, već i da pravda bude dostižna neselektivna i vidljiva", navodi se u čestitki ODT.

Ističe se da je komunikacija i odnos ODT u Podgorici i medija na zavidnom nivou, da će tako biti i ubuduće.

"Uz stalno unaprjeđenje, a da će ODTu Podgorici, kao dio Državnog tužilaštva Crne Gore, uvijek posebnu pažnju posvećivati ne samo blagovremenom dostavljanju tačnih i potpunih informacija medijima, na koje imaju pravo, već i krivičnopravnoj zaštiti novinara i medijskih subjekata uopšte", zaključuju iz ODT.

Bonus video: