Branu Mićunoviću još godina da započne gradnju

Ukoliko u narednih 12 mjeseci ne započne gradnju hotela na mjestu oronule zgrade "Zeta filma", Mićunoviću će dozvola postati nevažeća
320 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2017. 21:00h

Budvanskoj kompaniji “Zeta film” nikšićkog biznismena Branislava Brana Mićunovića, biće nevažeća građevinska dozvola, ukoliko u narednih 12 mjeseci ne započne gradnju kondo hotela sa pet zvjezdica na mjestu oronule zgrade “Zeta filma” nadomak Staroga grada.

Ministarstvo održivog razvoja je tačno prije godinu izdalo građevinsku dozvolu Mićunovićevoj firmi, koju je oročila na dvije godine. Međutim, punih godinu “Zeta film” nije započeo gradnju, niti, kako se spekulisalo, pronašao partnera za ambiciozni investicioni poduhvat gradnje dvanaestospratnog kondo hotela u srcu Budve.

“Investitoru prestaje pravo građenja po izdatoj građevinskoj dozvoli, ukoliko ne započne građenje objekta u roku od dvije godine od dana izdavanja iste”, piše u građevinskoj dozvoli, koju je 23. decembra 2016. potpisao ministar održivog razvoja Pavle Radulović.

Da ima namjeru da gradi, Mićunović je jasno stavio do znanja kada je njegova kompanija uplatila u opštinsku kasu 145 hiljada eura, koliko iznosi godišnja rata za komunalije na ime gradnje kondo hotela. To je druga od ukupno pet rata, koje mora da izmiri na ime komunalija, koje su zaračunate od strane bivše DPS lokalne uprave na iznos od 794 hijade eura.

Da će redovno, jednom godišnje izmirivati obaveze, Mićunović je kao garanciju založio zemljišni kompleks od 6.000 kvadrata u Reževićima, na koji je Opština početkom ove godine stavila hipoteku.

”Opština Budva je zaključila Ugovor o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta sa „Zeta film“ A. D. Budva, po dostavljenom zahtjevu i mišljenju Ministarstva održivog razvoja i turizma. Predmetnim Ugovorom „Zeta film“ A. D. Budva kao investitor obavezuje se da na ime naknade za komunalno opremanje zemljišta za izgradnju kondo hotela sa pet zvjezdica u ekskluzivnoj zoni uplati Opštini Budva iznos od 794.738,25 eura Investitor je u opštinsku kasu uplatio učešće u iznosu od 145.972,33 dok je predmetnim Ugovorom definisano da će preostali iznos izmiriti u pet jednakih godišnjih rata. Kao sredstvo obezbjeđenja preostalog potraživanja Opština Budva upisala je hipoteku na zemljište u naselju Reževići, ukupne površine 6.470,00 kvadratnih metara”, navodi se u ugovoru o komunalijama.

Nakon zaključenog ugovora o komunalijama, resorno ministarstvo je krajem prošle godine izdalo i građevinsku dozvolu za izgradnju primarnog ugostiteljskog objekta za pružanje usluga smještaja i usluge pripremanje i usluživanje hrane i pića, kondo hotel sa pet zvjezdica.

U Centralnom registru privrednih subjekta Branislav Mićunović je upisan kao predsjedik Borda direktora ”Zeta filma”, dok su njegov sin Đorđe, kćerka Andrea Kustudić i sinovac Predrag Mićunović članovi odbora direktora preduzeća.

Ljetos trgovao i zgradu Pošte

Mićunović je ljetos trgovao i zgradu stare Pošte, preko puta “Zeta filma” od Atlas grupe biznismena Duška Kneževića. Iako se ne zna kolika je kupoprodajna cijena, pretpostavlja se da je 3,1 miliona eura, koliko iznosi kreditno zaduženje nikšićkog biznismena kod jedne crnogorske banke, koja je na ime toga upisala hipoteku na atraktivnu nekretninu. Kuporodajini ugovor se odnosi na jedanaestospratnicu od 288 kvadrata i dvorišta od 172 kvadrata.

Bonus video: