Ivanović: Podnijećemo krivičnu prijavu

“Šekularac nije ispunjavao uslove iz akta o sistematizaciji radnih mjesta da uopšte bude izvršni direktor, već je na to radno mjesto politički doveden od strane nove lokalne vlasti kako bi dao otkaze politički nepodobnim zaposlenima. Njegova izjava data za medije je nezakonit pokušaj uticaja na pravosudne sudske organe”, tvrdi advokat
125 pregleda 6 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 22.12.2017. 21:09h

Bivši tehnički direktor kolašinskog “Komunalnog” preduzeća Igor Tatić trebalo je, prema zakonu, da bude vraćen na posao još početkom decembra. Spor je pravosnažno okončan u njegovu korist, što je dodatno potvrdio i kolašinski Osnovni sud donošenjem rješenja o izvršenju za prinudno vraćanje na posao Tatića.

To tvrdi njegov advokat Marko Ivanović, reagujući na tekst “Presuda plaši radnike JKP-a”.

“Navodi izvršnog direktora "Komunalno" doo Kolašin Dragana Šekularca su netačni. Nezakonitim odbijanjem da mog klijenta vrati na posao, izvršni direktor Šekularac vrši krivično djelo neizvršenje sudske odluke iz čl. 395 Krivičnog zakonika, za koje je zaprijećena novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine. U vezi sa tim ću podnijeti krivičnu prijavu u što kraćem roku, s obzirom da revizija Vrhovnom sudu, koju spominje dotični Šćepanović u svojoj izjavi, ne odlaže izvršenje pravosnažne i izvršne presude “, navodi se u ragovanju.

Posebno je simptomatično, kaže advokat Ivanović, “što o zakonitosti pravosnažne sudske odluke govori izvršni direktor Šekularac, za koga je Viši sud u Bijelom Polju u pravosnažnoj presudi utvrdio da, u vrijeme kad je potpisao rješenja o otkazu Igoru Tatiću i drugim radnicima Komunalnog, on nije ispunjavao uslove da bude izvršni direktor”.

“Šekularac nije ispunjavao uslove iz akta o sistematizaciji radnih mjesta da uopšte bude izvršni direktor, već je na to radno mjesto politički doveden od strane nove lokalne vlasti kako bi dao otkaze politički nepodobnim zaposlenima. Njegova izjava data za medije je nezakonit pokušaj uticaja na pravosudne sudske organe”, tvrdi advokat.

Ivanović smatra i da je “pominjanje nekoliko neimenovanih navodnih radnika Komunalnog, koji su se navodno zabrinuli za svoje zarade zbog toga što je moj klijent uspio u sporu, je krajnje neprofesionalno i neetičko novinarsko izvještavanje”. On zamjera što autorka teksta “nije kontaktirala drugu stranu”.

Bonus video: