Budvanski Vodovod uplatio 5.000 eura fantomskoj MZ "Sveti Stefan"

Problem je ispao jer je Mjesna zajednica “Sveti Stefan” tek formirana u decembru 2019, sa svojim računom i pečatom i nikakvi odbori nijesu postojali

15388 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Uplata gradskog Vodovoda od 5.000 eura na račun Univerzal capital banke kod koje navodna Mjesna zajednica “Sveti Stefan” ima račun, biće predmet istrage Kancelarije za antikorupciju i Opštine Budva zbog lažnog predstavljanja.

Nakon što je juče pročešljana dokumentacija u gradskom Vodovodu, isplivale su fakture fantomske mjesne zajednice, koja se pozivajući na ugovor iz 2016, koji je sa tadašnjim direktorom Milenkom Medigovićem zaključio sa MZ “Sveti Stefan” Odbor za uređenje naselja Čelobrdo, zatražila da joj se isplati 5.000 eura, što je i učinjeno u julu prošle godine.

Problem je ispao jer je Mjesna zajednica “Sveti Stefan” tek formirana u decembru 2019, sa svojim računom i pečatom i nikakvi odbori nijesu postojali.

Faktura koja je dostavljena Vodovodu u januaru prošle godine slovi upravo na MZ “Sveti Stefan” i Odbor Čelobrda i potpisuje je Dragan Miković, inače direktor HTP “Miločer”, državne firma koja je dala u četvorodecenijski zakup hotel “Kraljičinu plažu” i zemlju na 90 godina grčkom biznismenu Petrosu Statisu.

faktura Vodovod Budva
foto: Screenshot

Vodvodu se naglašava da je u pitanju ugovorena obaveza iz 2016. o korišćenju voda sa vrela Čelobrdo, po kome se ovo opštinsko preduzeće obavezuje da paušalno isplaćuje 5.000 eura godišnje Mjesnoj zajednici.

“Dakle, mi nismo upoznati sa time da ovaj odbor postoji jer mi nismo osnovali nijedan poseban odbor koji bi mogao u ime MZ da nastupa”, kazao je “Vijestima” član Savjeta MZ “Sveti Stefan” Blažo Rađenović.

On je podsjetio da je Mjesna zajednica “Sveti Stefan” obrazovana 9. decembra 2019. nakon 13 godina nepostojanja.

“Od samog obrazovanja MZ “Sveti Stefan” se suočila sa nagomilanim problemima, od imovinsko pravnih kad je u pitanju imovina Mjesne zajednice, neplaćenih komunalija (struja, voda), ali i drugih obaveza prema nekim izvođačima radova koje je neko u ime MZ “Sveti Stefan” potpisivao. O svemu je upoznat osnivač, tačnije Sekretarijat za zaštitu imovine kao i Sekretarijat za lokalnu samoupravu”, naglasio je Rađenović.

Prema njegovim riječima, MZ “Sveti Stefan” htjela je da angažuje advokate da se uhvate u koštac sa svim problemima između ostalih i provjeru eventualne zloupotrebe pečata MZ “Sveti Stefan” za period dok ona nije obrazovana.

“Najnoviji podatak koji je sve iznenadio je ugovor između opštinskog preduzeća Vodovoda i kanalizacije i MZ “Sveti Stefan”, odbor sela Čelobrdo, kao i uplata na račun MZ, o čemu Savjet MZ “Sveti Stefan” i predsjednik nisu upoznati. Posebno iznenađuje činjenica da neko podiže novac u ime MZ “Sveti Stefan” novac sa računa u periodu kad postoji zvanična legitimna MZ “Sveti Stefan” i o tome ne obavještava MZ. Zbog epidemiološke situacije Savjet MZ se još nije sastao da razmotri koje poteze da preduzmemo, ali kako naš izvor tvrdi, svakako će o ovom događaju obavijestiti opštinsku agenciju za antikorupciju, osnivača predsjednika Opštine i predsjednika SO Budva, kao i policiju. Postavlja se pitanje ko osim legitimno izabranog predsjednika MZ “Sveti Stefam” još posjeduje pečat i po kom osnovu ga je stekao”, kazao je Rađenović.

U Opštini su “Vijestima” kazali da će ispitati cijeli slučaj.

Bonus video: