skupština studentskog parlamenta UCG odlučila

Studenti podržavaju izglasavanje nepovjerenja Bjelici i smjenu Nikolića

Skupština Studentskog parlamenta ovu odluku je usvojila jednoglasno, a aktuelnoj upravi zamjeraju izostanak odlučnije reakcije u vezi sa hiperprodukcijom diploma, nedovoljno ulaganje u infrastrukturu i suštinske primjene zakonske obaveze o praktičnoj nastavi na svim studijskim programima

56015 pregleda 170 reakcija 59 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Univerzitet Crne Gore (ilustracija), Foto: Boris Pejović

Predstavnici studenata Univerziteta Crne Gore podržaće inicijativu za izricanje nepovjerenja predsjedniku Upravnog odbora Dušku Bjelici, ali i inicijativu za pokretanje postupka za razrješenje rektora Danila Nikolića.

Studenti bi tako na sjutrašnjoj sjednici Upravnog odbora UCG mogli biti tas na vagi koji će odlučiti o ishodu tih inicijativa, a koje dolaze od predstavnika Vlade, odnosno osnivača.

O predlogu odluke o podrši inicijativama za izricanje nepovjerenja Bjelici i smjenu Nikolića izjašnjavala se Skupština Studentskog parlamenta UCG.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", ova odluka je usvojena jednoglasno.

"Studentski parlament podržava inicijativu kojom se izriče nepovjerenje predsjedniku Upravnog odbora UCG Dušku Bjelici i pokreće procedura za razrješenje rektora Danila Nikolića... Ovlašćuju se predstavnici Studentskog parlamenta Univeziteta Crne Gore u nadležnim tijelima Univerziteta, da u istima zastupaju stav i glasaju na osnovu odluke Skupštine Studentskog parlamenta, kao organa upravljanja u kome su zastupljeni predstavnici svih 19 univerzitetskih jedinica", stoji u odluci Studentskog parlamenta, na čijem je čelu Saša Roćen.

Studentski parlament aktuelnoj upravi Univerziteta zamjera izostanak odlučnije reakcije u vezi sa hiperprodukcijom diploma, nedovoljno ulaganje u infrastrukturu i suštinske primjene zakonske obaveze o praktičnoj nastavi na svim studijskim programima.

Upravni odbor UCG čini 15 članova - pet koji zastupaju interese Vlade kao osnivača, tri koji se brinu o interesima studenata, dok su ostali iz redova akademskog i neakademskog osoblja.

Preporučujemo za Vas