Abazović donio odluku o članovima Nacionalnog savjeta

Ćalović Marković i Muk u frontu protiv korupcije

Potpredsjednik Vlade najavio zajedničku borbu protiv korupcije na visokom nivou

65912 pregleda 4129 reakcija 197 komentar(a)
Vanja Ćalović Marković (arhiva), Foto: Boris Pejović
Vanja Ćalović Marković (arhiva), Foto: Boris Pejović

Izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović Marković i predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa Stevo Muk članovi su Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

Odluku je donio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Iz kabineta potpredsjednika je saopšteno da je Ćalović Marković „godinama prepoznata kao vodeći borac protiv korupcije i organizovanog kriminala u Crnoj Gori, dok Muk predvodi jednu od vodećih think-tank organizacija koja se godinama bavi problemom korupcije u javnom sektoru“.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što ću, kroz rad novoformiranog Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, sarađivati sa vodećim borcima protiv korupcije u našoj zemlji, kakvi su bez ikakve sumnje Vanja Ćalović i Stevo Muk. Zahvaljujem i svim drugim sjajnim kandidatima koji su se odazvali našem javnom pozivu, a uvjeren sam da će biti prostora da se i oni aktivno uključe u ovu, zajedničku borbu protiv korupcije”, kazao je „Vijestima“ Abazović.

Stevo Muk
Stevo Mukfoto: Savo Prelević

Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivo imaće pet članova, a pored Ćalović Marković i Muka, član će biti i Abazović.

Ostali članovi će, kako je ranije najavljeno, biti iz redova pravnih i ekonomskih stručnjaka.

Na javni poziv koji je potpredsjednik Vlade raspisao 11. januara, pored Ćalović Marković i Muka, više nevladinih organizacija predložilo je i dugogodišnjeg istraživačkog novinara Vladimira Otaševića i Božidara Vujičića.

Preporučujemo za Vas