Jačati regionalnu saradnju u borbi protiv koronavirusa

Ministarka zdravlja je istakla da je sada imperativ vakcinacija, naglasivši da je u pitanju proces koji je pun izazova i koji će željene rezultate dati u predstojećem periodu

2876 pregleda 3 komentar(a)
Borovinić Bojović i Trpkoski, Foto: Ministarstvo zdravlja
Borovinić Bojović i Trpkoski, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Jelena Boronivić Bojović kazala je da region mora zajedno učestvovati u borbi protiv koronavirusa i kazala kako se nada da lekcije naučene tokom izazovnog perioda neće biti zaboravljene.

Borovinić Bojović je tokom razgovora sa ambasadorom Sjeverne Makedonije Mihajlom Trpkoskim istakla da je sada imperativ vakcinacija, naglasivši da je u pitanju proces koji je pun izazova i koji će željene rezultate dati u predstojećem periodu.

Ministarka je, kako je saopšteno, zahvalila na čestitkama povodom stupanja na dužnost i upoznala ambasadora sa prioritetima resora na čijem je čelu u narednom periodu.

Sagovornici su razmijenili informacije o dobrim preduslovima za saradnju u oblasti zdravstva dvije zemlje, uvažavajući činjenicu da je i dalje na snazi Ugovor o saradnji iz 2006, kao i Memorandum iz 2019. godine.

"Ambasador Trpkoski izrazio je nadu da će saradnja postati intenzivnija, naglašavajući da postoji puno znamenitih ljekara Makedonaca koji rade u Crnoj Gori", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Bonus video: