Tablet računare dobilo 33. mališana iz Nikšića

Osim nje, tablet računare je dobilo još sedam učenika iz RE populacije, deset mališana iz hraniteljskih i 15 iz jednoroditejskih porodica.

1869 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Saranda Delija, učenica devetog razreda Osnovne škole „Mileva Lajović Lalatovć“ iz Nikšića prošle školske godine susrela se, kao i ostali učenici, sa online nastavom koja je, zbog pandemije Covid 19, bila organizovana. Ona, sestra i dva brata koristili su očev tablet računar i trudili se da isprate nastavu najbolje što su mogli. Sada će im biti lakše, jer su od Centra za socijalni rad dobili tablet.

„Ovaj tablet će mi pomoći da bolje pratim nastavu i pomoći će i mojoj braći i sestri. Zahvaljujem se Centru za socijalni rad na poklonu“, kazala je Saranda.

Osim nje, tablet računare je dobilo još sedam učenika iz RE populacije, deset mališana iz hraniteljskih i 15 iz jednoroditejskih porodica.

„Smatramo da je jedna ovakva akcija veoma važna upravo zbog toga što je pandemija postavila brojne izazove pred današnje porodice i svjesni smo činjenice da neke porodice ne mogu odgovoriti na te izazove. Veoma je važno da sva djeca imaju mogućnost i priliku da redovno prate nastavni proces i svjesni smo da je jedna vrsta ovakve pomoći dobrodošla svakoj porodici“, kazala je Maja Marojević iz Centra za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, koja je uručila 33 tableta.

Kako je istakla, Unicef u saradnji sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja od novembra realizuje inicijativu „Zaštita najugroženije djece i porodica pogođenih pandemijom Covid 19“, a tableti su podijeljeni u okviru te inicijative, koja je finansijski podržana od grupe „484“ i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

Bonus video: